Hønefoss vgs på grønt nivå fra onsdag 26. januar

 Skolene i Ringerike går over til grønt nivå denne uka. Les mer om hvordan overgangen blir for Hønefoss vgs.

Kriseledelsen i Ringerike kommune beslutta på ettermiddagen tirsdag 25. januar at det blir grønt nivå i alle barnehager, grunnskoler og videregående skoler fra seinest mandag 31. januar. 

Både Hønefoss videregående skole og Ringerike videregående skole går over til grønt nivå allerede onsdag 26. januar. På vår skole er det ikke store endringer mellom gult og grønt nivå og vi gjennomfører derfor endring så raskt som mulig.

Unntak

Merk at voksenopplæringsklassen VPBA (studiekompetanse) er et unntak, og starter opp med fysisk skole mandag 31. januar. Dersom det er andre klasser som har behov for lengre omstilling vil de bli varsla av sin kontaktlærer så snart som mulig via Teams.

Skolen jobber utover i uka med å rigge skolen tilbake til grønt nivå, med bl a å sette ut igjen stoler og bord i kantine og sosiale soner.

Det viktigste kjennetegnene ved grønt nivå i videregående skole

  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene, god ventilasjon og normalt renhold
  • Kontaktreduserende tiltak:
    • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
    • Avstand mellom ansatte
    • Vanlig organisering av klasser/grupper og skolehverdag

Kommunens planer for testing/karantene framover

Framover skal testing erstatte karantene, også for husstandsnærkontakter. Kommunen skal dele ut hurtigtester til innbyggere til bruk for dette. Foreløpig har ikke kommunen tester tilgjengelige til det, men jobber med det og vil komme med mer eksakt info så snart det er klart. Kommunen forventer å ha det på plass i løpet av neste uke. Inntil da er det mulig å teste seg på Eikli skole eller sjøl å kjøpe tester.

Til toppen