Hotelldrift i koronatid

Elever i Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 har innledet et samarbeid med Elizabeth Bøifot, den nye eieren av Holmsbu badehotell. Prosjektet inngår i skolens fire satsingsområder.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Elizabeth Bøifot - Klikk for stort bildeElizabeth Bøifot Espen With-Hanssen Elevenes første oppgave blir å gjøre en grundig analyse av nåsituasjonen til hotellet. De skal bruke ulike modeller og lage analyse av bedriftens styrker, svakheter, trusler og muligheter? De skal hente inn økonomiske tall fra bedriften, reiselivsnæringen og turistnæringen. De skal finne ut hva som er trendene i markedet, særlig med fokus på den situasjon vi står i. 

På bakgrunn av analysen skal de gjøre markedsundersøkelser, både skrivebord- og feltundersøkelse. Videre skal de på bakgrunn av funnene lage oversikt over konstruktive spørsmål som de kan stille representanter fra Holmsbu badehotell. 

De må også få en oversikt over organisasjonskartet, de ulike rollene og kompetanseanalyse, for å kartlegge alle markedstiltak bedriften har gjort i det siste året. De skal analysere hvilken effekt disse aktivitetene har hatt for bedriften. Så skal de lage en ny forretningsidé og utvikle SMARTE mål, samt kvalitative og kvantitative mål. De skal komme opp med nye produkter og gjennomføre en produktutviklingsprosess og tenke innovativt. Analyse av regnskap, sentrale tall og hvordan få til vekst, står selvfølgelig på agendaen, i tillegg til mye mer.  

Presentasjon av hotell - Klikk for stort bildePresentasjon av hotell Espen With-Hanssen

Holmsbu Badehotell ligger vakkert til i det idylliske tettstedet Holmsbu i Hurum kommune, kun 50 minutter fra Oslo og 30 minutter fra Drammen og Drøbak. Det tradisjonsrike hotellet med røtter tilbake til 1880-årene, har 80 sengeplasser fordelt på 36 flotte hotellrom, konferanserom, selskapslokaler, bar og restauranthotellet er nylig totalrenovert.  Holmsbu badehotell tilbyr den perfekte rammen rundt arrangementer som kurs og samlinger, selskaper og overnatting. I sommersesongen utvider hotellet sitt tilbud med bakeriet og egen sommerbutikk. 

Vi håper dette blir et spennende prosjekt for elevene, hvor de får mulighet til å utforske dagsaktuelle temaer, og på den måten forstå mer om bærekraft og livsmestring. 

 

Til toppen