Q&A med Mr. Red Arcade

Olaf Uhre er bare 21, men har allerede rukket å tjene millioner på sin YouTube-kanal Red Arcade. I dag snakket han med elever i Medie- og informasjonskunnskap på skolen.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Spørsmål og svar med Olaf Uhre - Klikk for stort bildeSpørsmål og svar med Olaf Uhre Hans Petter Overvoll Olaf Uhre har drevet med YouTube siden han var 10, men det var først i 2016 det virkelig tok av. Da startet han kanalen Red Arcade, hvor det legges ut morsomme klipp fra spill. Kanalen har en internasjonal fanbase, og det er i dag 4.4 millioner abonnenter over hele verden. Dette gjør Olaf til en av Norges største YouTubere. 

Det ligger mye hardt arbeid bak kanalen, og han jobber tilnærmet 10 timer daglig, men i de senere årene har mye av grovarbeidet blitt overlatt til andre kreative aktører, mens Olaf i større grad konsentrerer seg om markedsføring og drifting av kanalen. Det betyr at han kan lene seg tilbake og leve et mer strukturert liv. 

Det kom mange spørsmål fra elevene i klassen - Klikk for stort bildeDet kom mange spørsmål fra elevene i klassen Hans Petter Overvoll  Det er ikke alltid ting går på skinner i YouTube-verdenen, og Olaf har gjort seg mange erfaringer underveis, både i forhold til lisensiering av musikk og endringer i regelverket til YouTube. Denne kompetansen er gull verdt når man skal jobbe med økonomi, markedsføring og lover og regler. Disse erfaringene ønsker andre aktører å høste godene av, og Olaf ønsker også å ta med seg dette inn i sin framtidige studietilværelse. 

Elevene i Medie- og informasjonskunnskap hadde 20 minutter med spørsmål og svar på messenger med Olaf, og de lærte mye om YouTube-bransjen.

Til toppen