Aktuelt

Viderefører støtten til inkluderende frivillige møteplasser

Tilskuddsordningen for inkluderende frivillige møteplasser ble for første gang lansert i 2021 og skal bidra til å skape et mer inkluderende lokalsamfunn, der alle innbyggere føler seg inkludert, og som utjevner sosiale forskjeller. Søknadsfrist: 1. mars for 2022.  

Var du avgangselev på videregående skole i 2019/20 eller 2020/21 og fikk ikke bestått?

Viken fylkeskommune tilbyr intensivkurs som forberedelse til privatisteksamen for avgangselever som fikk ikke vurdert (IV) eller karakteren 1 skoleåret 2019/20 eller 2020/21.   

Hvem bør få kulturpris og stipend i Viken?

Viken fylkeskommune deler ut Utviklingsstipend kultur, Årets fylkeskunstner 2022 og Viken fylkeskulturpris 2021. Frist for forslag til fylkeskulturpris og søknadsfrister for stipendene er 1. mars.  

Glad for støtte til utstyr på yrkesfag

Skoler i Viken tildeles rundt 12 millioner kroner til utstyr på yrkesfag. Et viktig tiltak i en helt nødvendig satsing, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus.  

Lanserer landets første linje for toppkokker

Til høsten starter et splitter nytt toppkokk-tilbud opp ved Glemmen videregående i Fredrikstad. Opplæringstilbudet er det første offentlige av sitt slag i landet, og blir en fylkesdekkende linje.          

Lyser ut midler til næringsutvikling i distriktskommunene i Viken

Viken fylkeskommune skal fortsatt stimulere til levedyktige lokalsamfunn og bærekraftig næringsliv i de fjorten distriktskommunene i Viken (fra 2022 er Aurskog-Høland og Flesberg nye distriktskommuner). I 2022 er søknadsfristen løpende og prosjektsøknader behandles fortløpende.

Friskoler: Setter av 500 000 til tilskuddsordning

  Søkbar ordning for friskoler i Viken fylkeskommune som gir yrkesfaglig opplæring i verneverdige fag og tradisjonelle håndverksfag.

Nå kan du søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2022/23? Da er det på tide å starte søkeprosessen.

Lanserte digital veileder for helsefremmende skoler

Et viktig steg for elever og læreres fysiske og psykiske helse. Slik beskriver fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen veilederen for helsefremmende skoler som nå rulles ut i hele Viken.  

Søk støtte til større arrangementer

Visste du at Viken fylkeskommune kan gi tilskudd til store arrangementer innen idrett, friluftsliv og/ eller fysisk aktivitet? Søknadsfrist er 1. februar.    

Til toppen