Aktuelt

Nå starter arbeidene i Bragernestunnelen

Mandag 5. desember starter arbeidene i Bragernestunnelen. Det vil innbyggerne i Drammen og omegn merke.

Etablerer fartøyvernsenter i Viken

Fylkestinget i Viken har vedtatt å etablere et regionalt fartøyvernsenter på Isegran i Fredrikstad, som skal finansieres gjennom et felles økonomisk spleiselag med Fredrikstad kommune.  

Har fått viktige skoleavklaringer for Kongsberg og Mysen

Viktige avklaringer for fremtidige fagtilbud i musikk, dans og drama ved Kongsberg videregående skole og byggfag ved Mysen videregående skole er nå på plass.  

Her er vinner av Fylkeskulturprisen for 2021

Alexander Krohg Plur vant Viken fylkeskommunes Fylkeskulturpris for 2021, og får med seg en sjekk på 50 000 kroner i premie.

Bli sett i mørket!

Kort tid med naturlig dagslys og lengre mørkeperioder: Det er viktigere enn noen gang å bli sett i mørket. Det enkleste tiltaket heter refleks, og nå oppfordres alle til å bruke det gjennom påminnelse bak på busser fra Brakar, Ruter og Østfold kollektivtrafikk.  

Rødgrønn budsjettenighet i Viken

Fylkesrådspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige med Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Rødt om budsjettforlik for 2023.

Offisiell åpning: Nye Eikeli videregående har plass til 300 flere elever

Tirsdag 15. november åpnet Ekeli videregående skole i ny drakt. Med det nye skolebygget er man bedre rustet for fremtidens elevvekst.  

Hva er kommunenes utfordringer for framtidens transport?

Ordførere og representanter fra kommuner og kommuneregionene i Viken ga i et dialogmøte 14. november sine innspill til den kommende nasjonale transportplanen for perioden 2025 - 2036.

Viken deltar i banebrytende EU-prosjekt for selvkjørende godstransport

Viken fylkeskommune er partner i EU-prosjektet MODI, som skal teste selvkjørende tungtransport på strekningen Rotterdam – E6 Moss.

Administrative ledergrupper for de nye fylkene er klare

I september ble det bestemt hvem som blir de tre øverste administrative lederne i nye Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner. Nå er det også klart hvem de får med seg i sine ulike ledergrupper.     

Til toppen