Aktuelt

Viken-lærling tar svenneprøven under rør-NM

Markus Grefslie fra Mysen skal ta rørleggersvenneprøven. Den går over fire dager på Bygg Reis Deg 20. - 23. oktober. Samtidig skal han kjempe om NM-tittelen, med finalen foran en fullsatt sal. Blir han Norges beste rørlegger-lærling?    

Kronprinsparet besøkte UngInvest i Modum

I forbindelse med at kronprinsparet i år feirer 20-års bryllupsjubileum, besøker de i år noen av prosjektene som får støtte fra Kronprinsparets Fond. 13. oktober var turen kommet til UngInvest AIB i Modum. Det endte meg mye latter og glede, og noen tårer.

Mandat for utredning vedtatt av fylkesrådet i Viken

I går 13. oktober la den nye regjeringen frem sin plattform, der de slår fast at det vil være opp til fylkestinget i Viken å beslutte om de vil levere en søknad til staten om en oppløsing av Viken fylkeskommune. I dag vedtok fylkesrådet mandatet for den administrative utredningen som vil danne grunnlaget for saken som skal behandles i fylkestinget. 

Nytt fylkesråd i Viken konstituert i dag

Fylkesrådsleder Tonje Brenna har i dag gitt beskjed til fylkesordfører om at hun ønsker å fratre sin rolle. Avgangen skjer fordi hun trer inn som statsråd i Støre-regjeringen, sammen med fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim. I tillegg går fylkesråd Halvard Ingebrigtsen av for å tre inn i rollen som statssekretær for samme regjering. 

– En dysleksivennlig skole er god skole for alle

I juni ble Lier videregående skole godkjent som dysleksiskole, og følger med det etter Drammen videregående skole. Ellers i Viken ble også den private skolen Seiersborg i Fredrikstad godkjent som dysleksivennlig i år.

Storstilt samarbeid skal gi utvikling i Numedal og Tinn

Gjennom prosjektet SvingOm samarbeider hele 40 aktører om å få flere besøkende til Numedal og Tinn gjennom hele året. Viken fylkeskommune har støttet utviklingen av samarbeidet over flere år. Nå lyses det igjen ut midler via tilskuddsordningen «næringsutvikling i distriktskommuner».  

Statsbudsjettet: Dramatisk for reisende på Østlandet 

I den avtroppende regjeringens forslag til statsbudsjett, ligger det an til at kompensasjonen for bortfall av billettinntekter i kollektivtrafikken ikke blir videreført neste år. -Det er alvorlig for kollektivtrafikken, som enda ikke har fått tilbake alle de reisende etter pandemien, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).    

Mangler et løft for lærlinger i statsbudsjettet

I forslag til statsbudsjettet er det ikke lagt opp til en justering av tilskuddet til lærlinger. – Dette er uheldig og kan virke negativt på arbeidslivets motivasjon til inntak av lærlinger, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse.  

Ja til mer samhandling og medvirkning

24. september ble det holdt et felles ledermøte mellom medvirkningsorganene i Viken fylkeskommune og fylkesordfører Roger Ryberg for å drøfte samhandling og løfte viktige saker.      

Din kommune kan få støtte til lavterskeltilbud for barn og unge

 Viken fylkeskommune vil styrke barn og unges psykiske helse og lyser ut fire millioner kroner i tiltaksmidler. Alle kommuner i Viken kan søke. 

Til toppen