1,6 millioner til Olympiatoppen Østlandet

Fylkestinget i Viken vedtok 17. september å bevilge 1,6 millioner kroner til driften av Olympiatoppens fremtidige regionale kompetansesenter i Viken, Olympiatoppen Østlandet.
Toppidrettsutøvere - Klikk for stort bildeToppidrettsutøvere. Caroline Dokken Wendelborg/NIF (CC)   

Tonje Kristensen (Ap) - Klikk for stort bildeTonje Kristensen (Ap) Morten Brakestad  – Vi har latt oss imponere over hva de regionale senterne har fått til på relativ kort tid. Avtaler med universitet, høyskoler, skoler og arbeidsgivere har gitt en tilrettelagt hverdag for unge utøver, og kompetanseoverføring mellom utøvere, trenere og støtteapparat på ulike fagområder har styrket miljøene.

– Derfor er jeg glad for at fylkestinget vedtok innstillingen fra fylkesrådet, som sikrer driften, og vi håper at kompetansesenteret vil produsere spennende fremtidige toppidrettsutøvere fra Viken som vi kan heie på, sier ny fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

 

Om Olympiatoppen

Olympiatoppen er et organ under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og har ansvar for å utvikle norsk toppidrett.

Olympiatoppens regionale senter er organisert under Olympiatoppen sentralt, under utviklingsavdelingen.

Olympiatoppen Østlandet vil fra nyttår erstatte dagens Olympiatoppen Sørøst og Olympiatoppen Øst, og vil i tillegg ha Vestfold og Telemark fylke som virksomhetsområde.

Neste generasjons stortalenter

Olympiatoppens regionale avdelingers mandat er å skape utviklingsmuligheter for neste generasjons toppidrettsutøvere, der de bor. 

Også Olympiatoppen sentralt og vertskommunene vil bidra med midler til driften av Olympiatoppens regionale sentra.

Til toppen