Aktuelt

I år er det ekstra mange som er hjemme i påsken. Husk at det er viktig at du ikke reiser kollektivt om du ikke må. Legg gjerne turen til nærområdet.

 


Viken fylkeskommune vil over påske gjennomføre flere tiltak for å fremskaffe flere fagarbeidere.

-Jeg har stor forståelse for de vurderinger og konklusjoner som ligger til grunn for at styret for Stiftelsen Kongsberg Jazzfestival har besluttet å avlyse årets festivalarrangement, sier Roger Ryberg, fylkesordfører i Viken fylkeskommune. Fylkeskommunen lover å ikke trekke tilbake tilskudd som brukes til utgifter festivalen nå får selv om den avlyses. 

   


‒ Heisann, i dag er det mange med. Så bra! Har alle det bra i dag? Da kjører jeg i gang med en sang.
Gjermund Elgenes er assistent på Dønski videregående skole. Han har gitar og er ikke redd for å bruke den. Sangstemme byr han også på.

 

Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen, inviterte denne uken russen, politiet og helsefaglig kompetanse til et dialogmøte om årets russefeiring. - Det er dessverre ikke mulig å gjennomføre russefeiringen som planlagt i år. Men jeg vil oppfordre russen til å bruke kreativiteten for å finne måter å markere på, som er innenfor helsemyndighetenes retningslinjer, sier Jacobsen. 


Viken fylkeskommunes ordning med digital undervisning på de videregående skolene og jobbing hjemmefra for ansatte fortsetter også første uke etter påske. – Vi vil at folk skal kunne gå inn i påskeferien med mest mulig forutsigbarhet for hvordan de skal planlegge dagene etterpå, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen.  

   

 


Viken fylkeskommune åpner for at enda flere bedrifter kan søke støtte til kompetanseheving og bedriftsintern opplæring.  
-Vi gjør en god ordning enda bedre. Dette betyr at flere bedrifter i Viken kan få hjelp som monner, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Viken fylkeskommune.  

  

I Viken satses det blant annet på konkurransedyktig fremtidsmat, snørelatert kunnskaps- og innovasjonssenter og løsninger for å gjenvinne avfall som reduserer klimagassutslippene. Nå fordeler Viken fylkeskommune 10 millioner kroner til 35 innovasjonsprosjekter.    


Viken fylkeskommunes ordning med digital undervisning og jobbing hjemmefra for ansatte fortsetter også første uke etter påske. – Vi vil at folk skal kunne gå inn i påskeferien med mest mulig forutsigbarhet for hvordan de skal planlegge dagene etterpå, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen.  


Bibliotekenes dører er stengt, men det betyr ikke at bibliotekene er stengt. Bibliotekene i Viken har åpnet sine digitale kanaler med mange tilbud til publikum.
Alle saker
Til toppen