Aktuelt

Andre inntak til videregående opplæring er klart

Inntakskontoret har nå fullført andre inntak til de videregående skolene i Viken, og du kan gå inn på vigo.no for å sjekke resultatet. Husk svarfrist 2. august!  

Fikk medhold i klagenemnd

Viken fylkeskommune har fått medhold etter å ha blitt klaget inn for KOFA i forbindelse med inngåelse av rammeavtaler for enerett og skoleskyss i tidligere Østfold-kommuner.

Gir støtte til fjerning av stillehavsøsters og plastsøppel

Nå kan kommuner, lag og foreninger søke støtte til rydding av plastsøppel og fjerning av stillehavsøsters i Viken. Søknadene vurderes fortløpende.  

40 713 søkere får nå tilbud om skoleplass

Resultatet av første inntaket til videregående skoler i Viken fylkeskommune er nå klart. Det var totalt 46 878 søkere. Av disse hadde 42 755 søkere ungdomsrett i Viken fylkeskommune. Etter 1. inntak er det totalt 2550 søkere med ungdomsrett uten tilbud fordelt på hele fylkeskommunen. Av disse er det 1468 søkere til Vg1.  

Kongsberg Jazzfestival er tilbake!

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) håper og tror at årets jazzfestival i Kongsberg vil stå igjen som selve symbolet på gjenåpningen av kulturlivet i Viken og i Norge etter pandemien.

700 flere har fått læreplass i Viken

Oppdaterte tall fra læreplassformidlingen i Viken fylkeskommune for første halvår 2021 viser at 700 flere har fått læreplass enn i samme periode i fjor.  

Testet kulturarvportalen

I slutten av mai lanserte Viken fylkeskommune «Kulturarvportal for Buskerud». Neste steg var å teste om den fungerte etter hensikten. Vi sendte ansvarlig fylkesråd Tonje Kristensen ut på tur.  

– Jeg elsker biblioteket

Fylkesråd Tonje Kristensen elsker biblioteket, og oppfordrer alle foreldre til å bli med barna sine på Sommerles-kampanjen. 

Sykkelhotell åpnet på Ås stasjon

– Sykkelhotellet er et viktig bidrag til at flere lar bilen stå, og i stedet sykler til stasjonen og reiser videre kollektivt, sier fylkesvaraordfører Kathy Lie (SV).

Sparer 85 prosent vann i ny vaskehall for busser

Viken har fått en ny og mer bærekraftig vaskehall for buss. Denne gang ved Leiraveien bussanlegg på Lillestrøm. Med teknologi fra Sverige gir løsningen en vannbesparelse på hele 85 prosent.

Til toppen