Aktuelt

Disse idrettsanleggene får spillemidler

Fordelingen av spillemidler til idretten er klar. Totalt får 301 idrettsanlegg over hele Viken midler fra fylkeskommunen. – Dette er sårt trengte midler til idretten, som det føles godt å kunne fordele, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold.  

Lær å lage en tegneserie, digitalt med Linn

  UKM Østfold har sammen med Linn Isabel Eielsen laget et digitalt tegneseriekurs.

Russen 2020 tar ansvar – holder avstand

– Det skal mer til enn et virus for å klare å bekjempe norsk russetid!  Iver Alne Bolin, russ i Moss og elev ved Kirkeparken videregående skole, har fått på seg russedressen og feirer at tretten år på skole er tilbakelagt.

Årets Holbergpris til Helene Randem Lunde fra Vestby vgs.

– Først og fremst er det veldig deilig å få anerkjennelsen for arbeidet jeg har gjort, og få en bekreftelse på at alle timene jeg har lagt ned i oppgaven var verdt det. Det ble til noe bra. Det sier en svært glad vinner av årets Holbergspris i skolen, Helene Randem Lunde fra Vestby videregående skole.  

Revidert nasjonalbudsjett: Frykter for skole og kollektivtrafikken 

– Tapte skatteinntekter kompenseres ikke. Midlene til kollektivtrafikken holder bare et stykke inn i sommeren. Vi frykter rett og slett for tilbudet til Vikens innbyggere etter å ha lest regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett, sier en bekymret fylkesrådsleder Tonje Brenna.     

Stor reduksjon i spillemidler til Viken

Det bygges idrettsanlegg i regi av kommuner, idrettslag og andre frivillige organisasjoner i Viken som aldri før, men overføringene fra staten står ikke i forhold.  - Svært skuffende og alvorlig for idretten i Viken, sier en fylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold.

–Kollektivpengene rekker kun til ut i sommerferien

Regjeringen kommer med 1,5 milliarder kroner ekstra til kollektivtrafikken i revidert nasjonalbudsjett, skriver Dagbladet 10. mai. –Det er bra at kommunal- og moderniseringsministeren lover at staten vil stille opp både under og etter koronakrisen. Men fylkeskommunen og kollektivselskapene i Viken trenger forsikring allerede før sommeren om at det vil komme mer penger til kollektivtrafikken hvis ikke høstens kollektivtilbud skal være i fare, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.    

15,6 millioner til Gjellestad-utgraving

Klima- og miljødepartementet offentliggjorde i dag at regjeringen vil bevilge 15,6 millioner kroner til arkeologiske utgravinger på Gjellestad i Halden kommune. Gjellestadskipet vil være det første vikingskipet som graves ut på over 100 år i Norge.  

Skolene åpner igjen i uke 20

Torsdag bestemte regjeringen at alle elever skal tilbake på skolen innen 15. mai. Smittevernreglene skal følges, noe som betyr at det må gjøres tilpasninger.  

Kurs for frilansere og selvstendig næringsdrivende

Økonomistyring i praksis, digital markedsføring, HMS for ledere, Instagram, podcast og praktisk forbrukerjus. Det er bare noen av kursene som Viken fylkeskommune tilbyr frilansere, selvstendig næringsdrivende og andre i forbindelse med koronakrisen.

Til toppen