Aktuelt

Nesoddtangen buss- og fergeterminal skal oppgraderes

Terminalbygget på Nesoddtangen buss - og fergeterminal skal gjøres bedre og mer effektivt. Totalentreprisen er tildelt Askim Entreprenør AS. Kontrakten ble signert 16. november. 

– Lytt til de unge!

Viken fylkeskommune har gjennomført en brukerundersøkelse for å kartlegge kulturbehov og kulturvaner hos unge i alderen 16 til 30 år.

Samlet lærere og ledere til skole-Norges største nettverksdag

For aller første gang har Viken samlet alle faglærere og skoleledere til felles nettverksdag for alle utdanningsprogram.        

– Regjeringen må sikre et godt kollektivtilbud i Viken

– Kutt i kollektivtilbudet rammer klimaet og øker forskjellene, mener fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen. Viken fylkeskommune og Oslo kommune ber staten om hjelp. 

Gjenåpning av Grinimuseet

– Vi må passe på at ubehaget og berøringsangsten ikke skremmer oss til stillhet, sier Tonje Kristensen.  

Viken undertegner europeisk erklæring om klima og bærekraft

Sammen med flere storbyregioner i Europa er Viken fylkeskommune klare for å spille en sentral rolle i EUs initiativer for grønn og bærekraftig vekst. En felles erklæring ble undertegnet på møte i European Metropolitan Authorities.  

Første sprengsalve for T-banetunnelen på Fornebubanen 

Mandag 15. november 2021 fikk byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav, og komiteleder i samferdselskomiteen i Viken fylkeskommune, Bjørn Tore Ødegården, æren av å trykke på knappen som utløste den første tunnelsalven på den nye T-banetunnelen til Fornebubanen.    

Glad for flere midler til læreplasser 

Regjeringen bevilger 113,5 millioner kroner ekstra for å styrke arbeidet med læreplasser i sitt tillegg i statsbudsjettet. Det gleder fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus.     

Vil du ta vg2 i England?

Alle elever på studiespesialiserende i Viken har mulighet til å søke om å ta hele andreåret på Lincoln College i England. Du velger programfag, som du ville gjort i Norge, og du starter på vg3 når du kommer hjem til «din» skole.    

Fornøyd med økte frie midler og satsing på læreplasser

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen er positiv til frie inntekter til fylkeskommunen og økte midler til læreplasser, men er skuffet over at det ikke følger med ekstra penger til kollektivtilbudet neste år.  

Til toppen