Aktuelt

Rekordmange valglister innlevert til stortingsvalget i Viken

Ved fristens utløp var det registrert 61 lister til stortingsvalget 2021.    

Trenger alles hjelp for å hindre trengsel på skolebussen

Viken fylkeskommune ber nå alle innbyggere innstendig om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.  

Slik må du gå, sykle eller kjøre i Lillestrøm sentrum når Storgata stenger

3. mai blir fv. 120 Storgata stengt for gjennomkjøring og arbeidene med å ruste opp gata starter. Det vil bety endringer i kjøremønsteret i sentrum av Lillestrøm.  

6,5 millioner kroner til tilrettelegging i statlig sikrede friluftslivsområder i Viken

Fylkeskommunen forvalter på vegne av Miljødirektoratet de statlige friluftslivsmidlene i fylket. Nylig ble det tildelt 6,5 millioner kroner til en rekke flotte tilretteleggingstiltak for friluftsliv, blant annet til brygger, benker, infotavler og diverse tiltak som gjør områdene lettere å bruke for flere   .

3,9 millioner kroner til friluftsaktivitet

Fylkeskommunene forvalter tilskuddsordningen Tilskudd til friluftslivsaktivitet på vegne av Miljødirektoratet. I år ble Viken fylkeskommune tildelt 3,9 millioner kroner av totalt 21,3 millioner kroner på nasjonalt nivå.  

Bygger kollektivfelt langs fv. 152 Åsveien i Ski

Viken fylkeskommune skal legge til rette for at bussen får bedre framkommelighet langs fylkesvei 152 Åsveien i Ski. I tillegg skal to busstopp bygges om. Anleggsarbeidet starter 12. april og skal etter planen være ferdig i slutten av juni 2021.

Forskningsmidler skal gi landets sunneste pizzatopping

I mer enn femti år har Roar Stang AS gjort butikk på produksjon av kjøtt. Etter å ha fått støtte fra Viken fylkeskommune satser selskapet nå på å bli landets ledende leverandør av kortreist og sunn pizzatopping.    

Fullføringsreformen: Stort sett fornøyd

– Regjeringens Fullføringsreform foreslår mange gode mål og tiltak for å få flere til å fullføre og bestå videregående utdanning. Nå er det avgjørende at staten følger opp med målrettede midler og flere verktøy, slik at vi sammen kan nå felles mål, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.      

Vikens første kulturpris og kulturstipender skal deles ut

Allerede nå er det klart hvem som får prisene og stipendene.

Erklærer arbeidslivskrise - vedtar ekstraordinær innsats i Gardermoregionen og Hallingdal 

Gardermoregionen og Hallingdal har mistet så mange arbeidsplasser at de nå får omstillingsstatus. Viken fylkeskommune ba i fjor staten om å hjelpe det lokale næringslivet, men fikk nei.  – Vi har ikke tid til å vente på Regjeringen lenger. Derfor har fylkesrådet i Viken besluttet å gi omstillingsstatus til Gardermoregionen og Hallingdal og sette i gang arbeidet, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).   

Til toppen