Aktuelt

Utreder felles billettsystem i Viken og Oslo

Ruter, Brakar og Østfold kollektivtrafikk er i gang med å utrede løsninger for å etablere felles pris- og betalingsmodell i kollektivtrafikken i hele Viken og Oslo. Utredningen skal legges fram innen utgangen av 2021.  

Brenna ga tydelige tilbakemeldinger om statsbudsjett-forslaget

Stortinget må gi mer til blant annet bedriftsintern opplæring, regionale omstillingsmidler til Gardermoen-regionen og Hallingdal, samt til fagfornyelsen i skolen.    

Overrasket over hvor mange som får læreplass i Viken

3056 søkere i Viken har til nå fått læreplass i årets formidling av læreplasser. –Takket være ekstra innsats og ekstra midler har formidlingen gått mye bedre enn fryktet ut fra situasjonen på arbeidsmarkedet og den pågående Koronapandemien, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.  

Utdelingsseremonier for fag-, svenne- og kompetansebrev utgår i 2020

Med bakgrunn i smittevernsrestriksjonene har Viken fylkeskommune besluttet å ikke gjennomføre fysiske utdelinger av fag-, svenne- og kompetansebrev høst og vinter 2020.

Fylkesrådet ett år: Slik har de styrt Viken

Fylkesrådet har styrt Viken i ett år.  – Hver dag jobber vi for å ta hele Viken i bruk fra Halden til Hemsedal og bygge på de lokale styrkene. Gjennom konkrete klimahandlinger skaper vi et stadig grønnere og mer bærekraftig fylke. Vi har gjort mye, men vet at det er mye arbeid som gjenstår, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.            

Vil rydde opp i useriøse arbeidsforhold i Viken

– Alle arbeidstakere i Viken skal ha anstendig lønn og skikkelige arbeidsvilkår. Derfor vil Viken fylkeskommune stille strenge krav i våre kontrakter. Vi vil stanse de useriøse aktørene som bryter lover og regler i arbeidslivet, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).    

Nøkkeloverrekkelse til Lillestrøms nye storstue

13. oktober var det nøkkeloverrekkelse til nybygget som nå huser Nitja senter for samtidskunst (tidligere Akershus Kunstsenter). Kunstsenteret åpner dørene for publikum i januar neste år.    

Lærlingene holder bedriften oppdatert

‒ Lærlingene er unge, nysgjerrige mennesker som stiller spørsmål og utfordrer oss. Det har vi godt av, sier Cecilie Laeskogen, daglig leder på Sundvolden hotell i Hole.  

Et 150-årig skoleeksempel

14. oktober 2020 kunne Kalnes videregående skole i Sarpsborg markere at det var gått 150 år siden åpningen. Slikt må feires!  

Viken trår til for mer jobbsykling

  Ansatte ved tre videregående skoler i Fredrikstad og Sarpsborg skal tråkke opp løypa for storsatsingen HjemJobbHjem i fylkeskommunal sektor. Målet er renere luft og bedre bymiljø.

Til toppen