Aktuelt

Nå kan alle i Viken enkelt låne, lese e-bøker og høre e-lydbøker på engelsk

Bibliotekene i Viken lanserer nå et nytt tilbud, et tilbud som vil gi alle som bor eller oppholder seg i Viken tilgang til engelske e-bøker og e-lydbøker via biblioteket.    

Per Bergerud: – Det er bare å ta av seg hatten for skoleprosjektet i Vikersundbakken

Offentlig og privat samarbeid: Viken-elever bygger hoppbakke i Vikersund.

Tilbyr kompetansepåfyll for reiselivsnæringen

Fagskolen Tinius Olsen tilbyr nå etterutdanning innen reiseliv, myntet spesielt på ansatte, permitterte og ledige i bransjene. Det er kurs og videreutdanningsmoduler som kan tas i kombinasjon med jobb, og alt foregår via nett. Hvis du er permittert, kan du delta uten å miste dagpengene dine.  

Støtter Gardermoregionens næringsliv i tøff tid

Korona-krisen har rammet Gardermoregionen spesielt hardt. Nå satser en rekke aktører i området tungt å få næringslivet på skinner igjen. Det arbeidet støtter Viken fylkeskommune.  

Fra gulv til tak

Javier Barrios krabber rundt på gulvet med linjal og tusj i Vestfossen kunstlaboratorium. Om ikke lenge skal det bli en utsmykning i taket i kantina i Ringerike videregående skole.  

Beklager at personopplysninger lå offentlig

–Vi beklager på det sterkeste, og har satt inn tiltak for at dette ikke skal skje igjen. Det sier Olav F. Horne, seksjonsleder for fag og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune. Ved en feiltakelse lå dessverre personopplysninger tilgjengelig på fylkeskommunens nettside i to dager. 

Mer penger til utdanningsløft 

Regjeringen foreslår å gi nærmere 850 millioner kroner til tiltak i videregående opplæring rettet mot både voksne, ungdom og lærlingebedrifter. - Dette er viktige og riktige skritt på veien for å sikre at flere får gjennomført sitt utdanningsløp. Vi må unngå at koronakrisen også blir en krise for ungdom under utdanning, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.   

Ekstraordinært tilskudd til reiselivet

Etterspørselen har vært stor og nå kan destinasjonsselskapene i Viken søke støtte til kritiske aktiviteter for sine reiselivsbedrifter. Viken fylkeskommune har en ramme på seks millioner og søknadsfristen er 15. juni.  

Mattesmartinger fra videregående skole til universitetet

Elever i den videregående skolen som har forsert matte, kan søke om å ta studie og universitetseksamen ved Universitetet i Oslo.    

Skolene åpner opp mer - nye veiledere kommer fredag 

Fra neste uke kan hele skoleklasser være samlet, uansett størrelse på klasserommet. Nye veiledere for korona-situasjonen for videregående skole kommer fredag.    

Til toppen