Aktuelt

Tar imot pasienter til ordinære kontroller igjen

Nå kan tannhelsetjenesten i Viken igjen ta imot pasienter til ordinære kontroller og undersøkelser. Pasienter og eventuelle ledsagere blir i forkant av timen bedt om å avklare smittestatus på telefon.    

Fikk gratulasjoner fra statsråd og fylkesråd

Kunnskapsminister Guri Melby og fylkesråd Siv Henriette Jacobsen gratulerte Helene Randem Lunde med førsteplass i Holbergprisen i skolen 2020. De møttes på Vestby videregående skole mandag 25. mai.      

Voksen og ønsker fagbrev innen restaurant og matfag eller salg, service og reiseliv?

To nye opplæringstilbud for voksne over 25 år som ønsker fagbrev starter denne høsten.  

Positiv utvikling på gjennomføringen i videregående opplæring

For alle videregående skoler har gjennomføringen fem år etter påbegynt opplæring i hovedsak hatt en jevn, positiv utvikling. Det viser tilstandsrapporten for videregående opplæring for skoleåret 2018-19, som ble behandlet i fylkestinget 20. mai.      

Mener klimavennlig transport må prioriteres 

Utvikling av nye, smartere og klimavennlige transportløsninger, økt satsing på kollektivtransport, sykkel og gange. Det er hovedpunktene i innspillet fra fylkestinget i Viken fylkeskommune til grunnlaget for prioriteringer i Nasjonal transportplan (NTP) for 2022-2033.    

Krever nasjonal ordning for ladestasjoner i borettslag

Regjeringen har lovet økonomisk støtte til ladeinfrastruktur i borettslag. Det er på tide å innfri løftet, mener fylkesråd for klima og miljø Anne Beathe Tvinnereim i Viken fylkeskommune. Utfordringen havner nå på klima- og miljøministerens bord.

Trenger en helhetlig kriseplan for kollektivtrafikken 

-Situasjonen for kollektivtrafikken i Viken og Oslo er kritisk, dersom det ikke kommer ytterligere midler. Det er behov for en helhetlig kriseplan for kollektivtrafikken, var ett av budskapene til fylkesrådsleder Tonje Brenna i høringen i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.  

Bidrar til å løfte fram helsenæringen

Helsenæringen preges av vekst, men det er utfordringer, viser en fersk undersøkelse. Innovasjon kan bidra til å ta ut mer av vekstpotensialet, og Viken fylkeskommune støtter derfor flere innovasjonsprosjekter innen helse.            

Fylkeskommuner ønsker styrket rolle på integrering 

Ti fylkeskommuner står samlet om at en ny integreringslov må sikre fylkeskommunene et tydeligere og mer helhetlig ansvar for integrering i Norge. Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, deltok vegne av fylkeskommunene i høring 18. mai i kommunal- og forvaltningskomiteen om forslaget til ny integreringslov. 

Større bedrifter kan få mer til kompetanseheving av ansatte – nye midler lyses ut nå

En rekke bedrifter har fått støtte fra Viken fylkeskommune til kompetanseheving for ansatte. Nå lyses det ut nye midler fra den ettertraktede tilskuddsordningen, og nye kriterier er på plass. Bedrifter med mer enn 25 ansatte kan motta inntil to millioner kroner i støtte.    

Til toppen