Aktuelt

Nye rektorer og ledere i utdanningssektoren

Høsten 2020 får Viken fylkeskommune fem nye rektorer og en ny leder for veiledningssenteret på Lillestrøm. Nedenfor kan du lese litt om deres tanker om den nye rollen de går inn i, og hva de synes er viktigst i arbeidet med unge under utdanning i Viken.      

Brynjard Rønningen ny områdedirektør for utdanning og kompetanse

Fra 1. august overtar Brynjard Rønningen stillingen som områdedirektør innen utdanning og kompetanse, for området sør/vest. Rønningen er i dag rektor ved Mysen videregående skole. Han overtar etter Guri Færder, som går av med pensjon.  

Gjellestad: Ministeren tok første stikk

Da klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn satte spaden i jordet på Gjellestad i Halden fredag formiddag, var den første fullskala utgravingen av en skipsgrav fra vikingtiden på over 100 år offisielt i gang.    

Styrker Viken-bedriftenes gode hjelpere

Veiledningstjenestene i Viken gjør en viktig jobb for å hjelpe kriserammede bedrifter, gründere og oppstartsselskaper under Korona-krisen. Nå fordeler Viken 3 millioner kroner til disse aktørene.

Viken skal jobbe mot korrupsjon

Viken fylkeskommune blir en del av Transparency International Norge, som jobber for å bekjempe korrupsjon. Medlemskapet skal blant annet styrke arbeidet med å nå FNs bærekraftmål.

Vikens første regionale planstrategi på høring

- Vi vil gjerne høre hva dere mener, oppfordrer fylkesrådsleder Tonje Brenna i Viken fylkeskommune. – Vi skal utvikle en bærekraftig region sammen med innbyggerne. Regional planstrategi viser hvordan.      

Sørger for kortreiste lærlinger

Borg videregående skole i Sarpsborg/ Viken fylkeskommune og Borregaard signerte onsdag en samarbeidsavtale med felles visjon om å lage Norges beste kjemiprosessutdanning. I tillegg til teoretisk og praktisk utdanning på skolen, vil elevene få praksis ved Borregaards bærekraftige bioraffineri.  

Ny gang- og sykkelvei i Rælingen   

Om noen dager kan folk ta i bruk ny gang- og sykkelvei i Rælingen. Olav Skinnes, fylkesråd for distrikt og fylkesvei og ordfører i Rælingen Ståle Grøtte var blant flere som møttes 24. juni for å markere at prosjektet snart er ferdig.  

Dansere i eget hus

Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby leder dansekompaniet Nagelhus Schia Productions (NSP). Nå har de flyttet inn i nytt studio i Sandvika, Studio NSP. 16. juni var det offisiell åpning.

Ta fagbrev på jobb

Viken fylkeskommune tilbyr fagbrev på jobb kontrakt til voksne arbeidstakere som har praksis, men trenger opplæring for å ta fagbrev. Du kan søke fra 15. august.

Til toppen