Aktuelt

Helelektrisk overfart på Norges største bilfrie båtsamband

Oslofjorden blir grønnere når Norges største bilfrie båtsamband mellom Aker brygge og Nesoddtangen er helelektrifisert. Hurtigladeteknologien som benyttes er den første av sitt slag i Norge.  

Formidabel respons - fordeler 24 millioner kroner til opplæring for Vikens bedrifter

Viken fylkeskommune har den siste måneden gitt støtte til korona-rammede bedrifter som har ønsket kompetanseheving for sine ansatte. Responsen har vært enorm, og 24 millioner kroner blir nå fordelt. 

Fylkesrådsleder Tonje Brenna er tilbake

Etter tre måneder i foreldrepermisjon er fylkesrådsleder Tonje Brenna tilbake på jobb 4. mai.

Korona gir alternative kunstbesøk

Kulturbransjen er hardt rammet av koronakrisen. Mange kunstgallerier er midlertidig stengt. Noen er åpne med smitteverntiltak. Men flere har fått alternative, digitale løsninger på plass.      

Ønsker mer treffsikre tiltakspakker for kulturlivet

For å hjelpe kulturlivet i Viken ber Viken fylkeskommune regjeringen og Stortinget om midler til tiltakspakker som fylkeskommunen selv kan utforme. - Fylkeskommunen er nærmere aktørene og kan derfor raskt lage ordninger som treffer, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold.

Takk til alle som trår til som eksamensvakter

– Mange har meldt interesse for å være eksamensvakter, så nå kan vi trygt gjennomføre alle privatisteksamenene i Viken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning, Siv Henriette Jacobsen. Hun er veldig takknemlig for at mange vil bidra til at privatistene får fullført sine fag og kan søke seg videre.   

Dette er Vikens forventninger til de nye tiltakspakkene

Viken fylkeskommune ber sentrale myndigheter iverksette flere tiltak og støtteordninger som hjelper Viken-samfunnet i koronakrisen. Samtlige partier i fylkestinget stiller seg bak forventningslista som nå sendes til regjeringen og Stortinget. 

Etterlyser retningslinjer for smittevern

Fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Camilla Eidsvold, etterlyser nasjonale retningslinjer for å ivareta smittevernhensynet til både bibliotekets besøkende og ansatte.

Deler kortfilmer på nett

Mediefabrikken åpner kortfilmarkivet og flytter aktivitetene til digitale plattformer  

Står på døgnet rundt

For å unngå smittespredning, står de ansatte i Viken kollektivterminaler FKF (tidligere Akershus kollektivterminaler) på dag og natt for sikre mest mulig normal drift under koronapandemien.  

Til toppen