Aktuelt

Ny smittevernveileder åpner for munnbind i videregående skole

Fra 12. april: Mindre grupper når skolene er på rødt tiltaksnivå og mulighet for å anbefale bruk av munnbind på skolenes fellesarealer. Fortsatt gjelder det å være hjemme hvis man er syk, holde avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene.  

Blir ombud for alle barn og unge i Viken

Elev-, lærling- og mobbeombudet i Viken endrer navn til Ombudet for barn og unge i Viken, og får samtidig utvidet mandat til å gjelde alle barn og unge i fylket.    

Seks ungdomsbedrifter kåret til Vikens beste

De videregående skolene i Viken stilte med 284 ungdomsbedrifter i Ungt Entreprenørskaps digitale fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter 24. mars 2021. Disse konkurrerte i 14 ulike kategorier. Seks av bedriftene ble kåret til Vikens beste ungdomsbedrifter.

Skolevalg, utbygging og spørretime 

Dette er noen av temaene som ble behandlet i fylkestinget 24. mars.   

Skuffet over kutt for Østfoldbanen

- Vi er skuffet over at utbygging av Østfoldbanen sør for Moss er kuttet hardt, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap). Hun er likevel er glad for at mange prosjekter som er viktige for Viken er prioritert i Nasjonal transportplan (NTP).

Vil utvikle framtidens Viken sammen

12 representanter fra hele fylket utgjør programstyret for det regionale planarbeidet i Viken. Nå er de i gang med arbeidet som skal gi et bærekraftig og godt Viken-samfunn for framtiden.      

Tilskudd til kurs og opplæring for å unngå permitterte lærlinger og lærekandidater

Viken fylkeskommune vil gjøre en ekstra innsats for lærlinger som risikerer oppsigelse eller permittering som følge av koronasituasjonen. Nå kan opplæringskontorer og lærebedrifter igjen søke om tilskudd til opplæring og kurs for lærlinger og lærekandidater. Denne gangen gjelder det innenfor utdanningene restaurant- og matfag, service og samferdsel, design og håndverk samt medieproduksjon. Frist 9. april 2021.

7,4 millioner kroner til folkehelsearbeid i Viken-skolene

Nå er det klart: Her kan du se hvilke skoler som får penger til RØRE-prosjekter i høst.     

7 millioner til Fagskolen i Viken

Fagskolen har fått 6,83 millioner kroner til å opprette seks nye industrifagskole-klasser.    

Videregående opplæring: Gode resultater – tross korona

Tilstandsrapporten for videregående opplæring for Vikens første år viser at det gode arbeidet i Buskerud, Akershus og Østfold er fulgt godt opp i Viken.  

Til toppen