Aktuelt

Enighet om revidert Oslopakke 3-avtale

Oslo kommune og Viken fylkeskommune er enige om ny tilleggsavtale til Oslopakke 3-avtalen. Avtalen legger til rette for at det kan arbeides videre med prosjektene gjennom finansiering med økte bomtakster.

100 prosent elektrisk busstilbud

94 elektriske busser skal betjene linjene i Kongsberg, Sigdal, Modum og Krødsherad. For første gang vil ett av Brakars områder kjøre 100 prosent elektrisk.     

Viken øker kapasiteten i kombinasjonsprogrammet

Viken fylkeskommune utvider tilbudet om kombinasjonsprogram til minoritetsspråklige ungdommer som er nyankomne i Norge med fire nye klasser fra skoleåret 2022/23.      

Oppstart for de geografiske utvalgene

De tre geografiske utvalgene for de tre nye fylkeskommunene er i gang med arbeidet.  

Nå rengjør vi fylkesveiene våre for deg

Arbeidet med å rydde opp vinterens etterlatenskaper på fylkesveiene er i gang. Arbeidene pågår både dag og natt, og kan være støyende.      

Bidrar til at utviklingen av el-lastebiler ruller fortere

For tyngre kjøretøy er tempoet i det grønne skiftet lavere og oppgaven vanskeligere. Brudeli Green Mobility (BMG) i Hokksund har giret opp og tatt patent på teknologi som skal elektrifisere tyngre kjøretøy.          

Foreslår å verne ansettelsesforhold i fem år

Fylkesrådet foreslår å gi vern av ansettelsesforhold i fem år fra opprettelsen av de nye fylkene i 2024.    

Vil styrke samarbeid mellom grenseregionene

– Regionalt samarbeid er et viktig virkemiddel for å løse samfunnsutfordringene. Vi deler mange utfordringer med Sverige, derfor er god dialog og nært grensesamarbeid høyt prioritert i fylkesrådet, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap).      

Se hvem som har fått støtte på kulturfeltet

Listen over hvem som har fått støtte er nå klar  

Nytt tannhelsetilbud for 21- og 22-åringer

Er du født i 2000 eller 2001? Nå får du 50 prosent rabatt på tannbehandling og tannhelsetjenester ved de offentlige tannklinikkene i Viken fylkeskommune. 

Til toppen