Aktuelt

«Kunst rett vest» - en kunstrunde

  10. oktober åpnet utstillingen «Kunst rett vest» i den nedlagte cellulosefabrikken til Statkraft på Tofte.

Slik kan et nytt fløtingsmuseum se ut

Arkitektkontoret Karres en Brands fra Nederland vant den åpne arkitektkonkurransen om Nasjonalt fløtingsmuseum og kompetansesenter for våtmark ved Fetsund lenser.

Vil hjelpe Viken-kommuner til EU-støtte

Viken fylkeskommune utlyser nå støtte på 50.000 kroner til kommuner i fylket som vil delta i EU-programmer.  

Søk om midler til å RØRE din skole

Nesten 100 skoler har deltatt i RØRE-prosjektet i Østfold. Nå kan skoler i hele Viken søke om midler til folkehelseprosjekter på sin skole. 

Holdt krisemøte om arbeidsledigheten rundt Gardermoen 

Gardermoregionen har blitt beinhardt rammet av korona-pandemien. Arbeidsledigheten er høy, og det er usikkert om permitterte får jobben tilbake. 9.oktober inviterte Viken fylkeskommune ledelsen i Avinor, Nav og ordfører i Ullensaker til krisemøte om situasjonen.    

Foreslår felles ordning for tilrettelagt transport (TT)  

De tidligere fylkeskommunene Akershus, Buskerud og Østfold har hatt ulike TT-ordninger. Fylkesrådet foreslår nå en ny, felles ordning for hele Viken fra 1. januar 2021.    

Norges mest inspirerende geolab er åpnet

8. oktober åpnet «Geolab» på Norsk Bergverksmuseum i Kongsberg. Geolab er museets nysatsing for moderne formidling av naturvitenskap og teknologi til barn og unge.

Søk om midler til publikumsutvikling

  Viken fylkeskommune gir støtte til gjennomføring av tiltak for publikumsutvikling i fylket. Frist for å søke midler er 1. november 2020.

Statsbudsjettet: - Skuffende for folk i Viken

– Regjeringens forslag til statsbudsjett er en skuffelse for folk i Viken. At regjeringen ikke stiller opp for folk i Viken i en krisetid, er vi ikke fornøyde med, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).  

Samarbeid mot arbeidslivskriminalitet

Viken fylkeskommune og Skatteetaten inngår samarbeidsavtale som skal gi Viken et bedre beslutningsgrunnlag for å velge seriøse leverandører og underleverandører.

Til toppen