Aktuelt

Fylkesråden for kultur besøker Vikens kulturinstitusjoner

Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, har startet arbeidet med å bli bedre kjent med de mange kulturinstitusjonene i fylket. Først på besøksprogrammet sto Akershus musikkråd.    

Trusler mot skoler i Viken

Truslene som er mottatt ved skoler rundt i landet i går og i dag, inkludert flere av våre skoler, er vurdert av politiet til ikke å være reelle.      

Fylkesrådsleder Tonje Brenna skal ha foreldrepermisjon

Fra 1. februar til 1. mai skal fylkesrådsleder Tonje Brenna ha foreldrepermisjon. Fylkesråd Halvard Ingebrigtsen går inn som fungerende fylkesrådsleder i denne perioden, mens Edvin Søvik vikarierer som fylkesråd for finans- og administrasjon.

Offentlig og privat samarbeid: Studenter kartlegger arbeidstreningsprosjekt

Masterstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge kartlegger fylkeskommunens arbeidstreningsprosjekt ved Vikersund Hoppsenter.

Gjellestadskipet: Anbefaler full utgraving

Basert på resultatene fra de arkeologiske forundersøkelsene sist høst, anbefaler Kulturhistorisk museum (UiO), Viken fylkeskommune og Riksantikvaren nå at det foretas full, arkeologisk utgraving på Gjellestad i Halden. Anbefalingen ble overrakt miljøvernminister Ola Elvestuen fredag. Og han var enig.

Blir viktige rådgivere for politikerne

For at Viken fylkeskommunes politikere skal ta gode avgjørelser, er de ofte avhengig av innspill fra medvirkningsorganer. Derfor var rådet for mennesker med funksjonsnedsettelse, eldrerådet, og ungdomsrådet samlet for konstituering.

Skal besøke alle videregående skoler i Viken

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen, startet sin besøksturné på Bjørkelangen videregående skole for å bli bedre kjent med fylkets videregående skoler.  

Stor interesse for KulturArvOpplevelser

Det er stor interesse for ordningen KulturArvOpplevelser, og mange gode prosjekter i skjæringspunktet mellom reiseliv, kultur og kulturarv.

Minnet trafikkofre med fakkeltog

Her er fylkesrådet i Viken

Fylkesrådsleder Tonje Brenna presenterte åtte fylkesråder og stabssjef i Viken fylkeskommune i forbindelse med det konstituerende fylkestingmøtet i Viken fylkeskommune 17. oktober.

Til toppen