Aktuelt

Viken – et fylke for alle

24. august arrangerte Viken fylkeskommune sitt første seminar om universell utforming og sosial bærekraft. Formålet med seminaret var å sette søkelys på betydningen av universell utforming og sosial bærekraft for at Viken skal bli et samfunn for alle.    

40 millioner til nye læreplasser

Viken fylkeskommune setter inn 40 millioner kroner for å sikre læreplasser i utsatte bransjer. Det er et viktig tiltak for å sikre at korona ikke fører til at ungdommer må sette livene sine på vent.   

Fortsatt digitale møter for folkevalgte

Med bakgrunn i nasjonale retningslinjer for håndtering av koronaviruset har Viken fylkeskommune bestemt at det ikke skal holdes fysiske politiske møter slik situasjonen er nå. Men situasjon vurderes fortløpende.

Kronikk: Ny og bedre E18. Garantert. 

At Viken garanterer for E18 handler om så mye mer enn bare E18, skriver fylkesrådsleder Tonje Brenna i en kronikk.   

Fylkesrådet sikrer E18-løsning og Fornebubanen

Fylkesrådet i Viken har i dag sagt ja til lånegaranti for en ny og bedret E18-løsning.  – Jeg er glad for vi etter så mange år med diskusjoner og ulike vedtak lander E18-saken og sikrer finansieringen av Fornebubanen. Nå kan spaden endelig settes i jorda for disse to viktige prosjektene som gir bedre fremkommelighet og mange arbeidsplasser, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).  

To toppidrettsutøvere fra Østfold får sponsoravtale med fylkeskommunen

Orienteringsløperen Olav Lundanes fra Halden og roeren Erik Solbakken fra Moss har fått fylkeskommunens sponsoravtale for idrettsutøvere i verdenseliten. – Dette vil bety alt for satsingen min videre mot OL i Tokyo neste år, sa Erik Solbakken.  

Fornøyd etter NTP-møte med samferdselsministeren

Vikens høringsinnspill til Nasjonal Transportplan ble tatt godt imot av samferdselsminister Knut Arild Hareide. – Dette var et godt møte, sier fylkesråd for kollektivtrafikk, Kristoffer Robin Haug.       

Ønsker mer helseteknologi i videregående skole

Bruken av helseteknologi øker, og korona-situasjonen har aktualisert behovet for digitale løsninger i helsesektoren. Nå ønsker fylkesrådsleder Tonje Brenna samarbeid om helseteknologi i utdanningen ved flere av Vikens videregående skoler.  

Fjerner krav om legeerklæring i høst 

På grunn av koronasituasjonen har Kunnskapsdepartementet  bestemt at  elever som er hjemme på grunn av helseplager ikke trenger å levere legeerklæring.  D e ordinære fraværsreglene  settes til side   fra mandag 24. august  fram til 1. november.  Elevene skal likevel levere egenerklæring, og  foresatte må  bekrefte fraværet for  elever under 18 år.       

Folkemusikk fra Viken til Russland

To gamle folkemusikkstykker fra Akershus og Østfold har blitt plukket opp nesten 3000 km lenger øst, og brukt i en nyskrevet gitarsuite av den russiske komponisten Ekaterina Sjatrova. – Internett på sitt beste, mener folkemusikkonsulent i Akershus og Østfold, Marianne Tomasgård.    

Til toppen