Aktuelt

Slik ble spillemidlene fordelt

Nå er oversikten over fordelingen av spillemidlene til kommunene i Viken klar. Nesten 330 millioner skal skape aktivitet - her kan du se hva som skjer i ditt nærområde.    

15,5 millioner folkehelsekroner til skoler i Viken 

Nå er det klart. Sjekk om din skole har fått RØRE-midler her!   

Flere sikrede friluftslivsområder i Viken

Kinnsåsen i Ås og Strømsfoss i Aremark kan bli varig sikrede friluftslivsområder.  

Vil du på festival i sommer? Last ned Bizzy-appen for rabatterte billetter! 

Eventappen Bizzy har rabatter på festivaler i hele Viken for deg mellom 18 og 21 år!    

Helhetlig ansvar vil gi bedre veilys i Viken

- Når fylkeskommunen ønsker å overta ansvaret for all veibelysning og samtidig legger opp til en oppgradering, vil det gi bedre trafikksikkerhet for alle, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel.    

Felles betalingsløsning for kollektivselskapene i 2022

– I løpet av 2022 vil vi innføre en felles betalingsløsning for kollektivselskapene i Viken. Med dette vil for eksempel Brakar-kunder bruke Brakar-app for å kjøpe Ruter- eller ØKT-billett, og slippe å veksle mellom flere apper for dette formålet, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.  

Oppretter ekstra klasse til bygg- og anleggsteknikk

Det er behov for mer arbeidskraft i bygg- og anleggsbransjen. Ved Kongsberg videregående skole utvides tilbudet allerede til høsten. En vinn-vinn-situasjon for bransje og ungdommer, mener fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus (Ap).

Utslippsfrie hurtigbåter på Oslofjorden i 2024

Fylkesrådet foreslår at det skal bli utslippsfrie hurtigbåter på Oslofjorden i 2024. Eksisterende båter vil bygges om med ny og innovativ batteriteknologi. – Denne løsningen er den første i sitt slag i verden, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.     

Overskuddet fra i fjor går til å dekke økte kostnader

Ekstraordinær, høy kostnadsutvikling og prisvekst gjør at nesten hele årsoverskuddet fra i fjor må settes av til inndekning av dette. Fylkestinget og fylkesrådet må gjøre harde prioriteringer fremover.

Frivilligheten holder dampen oppe

Fylkesråd Tonje Kristensen besøkte i forrige uke frivillige som jobber med restaurering av verneverdige båter i Haldenkanalen.

Til toppen