Aktuelt

Stortingspolitikere på besøk i Viken

3.-4. februar besøkte kommunal- og forvaltningskomitéen på Stortinget Viken fylkeskommune. Komitéen er dermed den første stortingskomitéen som besøker det nye fylket. Besøket var en gyllen mulighet for Viken fylkeskommune til å fortelle om Viken og samtidig orientere de folkevalgte på Stortinget om de spesielle utfordringene som fylket står i.

Invitasjon til kunstprosjekt ved Ås videregående skole

Viken fylkeskommune inviterer til åpen prekvalifisering for kunstnere og oppdrag som kunstkonsulent ved Ås videregående skole.

Nå kan du søke lærlingplass i Europa

Gjennom ordningen «Lærling i Europa» kan alle lærlinger i Viken fylkeskommune og Oslo søke plass om læretid ute i Europa fra 1. februar til 1. mars 2020.  

Flere tar bussen: - Satsing på kollektivløsninger gir resultater

På bylinjene i Hønefoss er veksten hele 11,6 prosent, i Drammen 7 prosent og bylinjene i Kongsberg 4,8 prosent.

Viken og Siva på hagebesøk 

Ny fylkesinndeling gir nye steder og bedrifter å sette seg inn i. Nylig var Viken fylkeskommune og SIVA på besøk hos Buskerud næringshage.   

Sikkerhetsbrudd lukket etter godt samarbeid med elev

Et sikkerhetshull i det skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS), er nå lukket. Det var en elev ved en av de videregående skolene i Viken som meldte fra.      

Vi blir stadig flere!

Mens befolkningsveksten har gått ned i Norge som helhet, har området som nå utgjør Viken opprettholdt en høy befolkningsvekst gjennom hele det siste tiåret, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Viken godt representert ved stor mat- og reiselivsmesse i Berlin

Denne uken var fylkesordfører Roger Ryberg og fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Tyskland, som en del av en norsk delegasjon på den årlige internasjonale mat- og reiselivsmessen «Internationale Grüne Woche» i Berlin.        

Forholder seg til Stortingets vedtak

Flere medier spekulerer i om Viken kan bli oppløst før 2021, ettersom Fremskrittspartiet har gått ut av regjering. Fylkesrådet i Viken forholder seg til Stortingets vedtak, og jobber videre til det beste for Vikens innbyggere.  

Fylkesråden for kultur besøker Vikens kulturinstitusjoner

Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, har startet arbeidet med å bli bedre kjent med de mange kulturinstitusjonene i fylket. Først på besøksprogrammet sto Akershus musikkråd.    

Til toppen