Aktuelt

Trusler mot skoler i Viken

Truslene som er mottatt ved skoler rundt i landet i går og i dag, inkludert flere av våre skoler, er vurdert av politiet til ikke å være reelle.      

Fylkesrådsleder Tonje Brenna skal ha foreldrepermisjon

Fra 1. februar til 1. mai skal fylkesrådsleder Tonje Brenna ha foreldrepermisjon. Fylkesråd Halvard Ingebrigtsen går inn som fungerende fylkesrådsleder i denne perioden, mens Edvin Søvik vikarierer som fylkesråd for finans- og administrasjon.

Offentlig og privat samarbeid: Studenter kartlegger arbeidstreningsprosjekt

Masterstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge kartlegger fylkeskommunens arbeidstreningsprosjekt ved Vikersund Hoppsenter.

Gjellestadskipet: Anbefaler full utgraving

Basert på resultatene fra de arkeologiske forundersøkelsene sist høst, anbefaler Kulturhistorisk museum (UiO), Viken fylkeskommune og Riksantikvaren nå at det foretas full, arkeologisk utgraving på Gjellestad i Halden. Anbefalingen ble overrakt miljøvernminister Ola Elvestuen fredag. Og han var enig.

Blir viktige rådgivere for politikerne

For at Viken fylkeskommunes politikere skal ta gode avgjørelser, er de ofte avhengig av innspill fra medvirkningsorganer. Derfor var rådet for mennesker med funksjonsnedsettelse, eldrerådet, og ungdomsrådet samlet for konstituering.

Skal besøke alle videregående skoler i Viken

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen, startet sin besøksturné på Bjørkelangen videregående skole for å bli bedre kjent med fylkets videregående skoler.  

Stor interesse for KulturArvOpplevelser

Det er stor interesse for ordningen KulturArvOpplevelser, og mange gode prosjekter i skjæringspunktet mellom reiseliv, kultur og kulturarv.

Minnet trafikkofre med fakkeltog

– Det er fantastisk å se så dyktige unge mennesker på scenen

Torsdag 9. januar samlet nye Viken fylkeskommune ansatte og elever til nyttårsvarieté på Lier kulturscene. 

Antall trafikkdrepte har gått kraftig ned de siste årene

  Antallet personer som ble drept i trafikkulykker i Viken har gått kraftig ned de siste 10 årene. Søndag 12. januar markeres Trafikkofrenes dag på Tranby i Lier.

Til toppen