Aktuelt

Fylkestinget i Viken fylkeskommune skulle ha møte i slutten av mars. Dette avlyses på grunn av fare for spredning av koronavirus.

Har du en god idé til hvordan din skole kan jobbe med fysisk aktivitet, ernæring eller søvnkvalitet er dette kanskje muligheten du venter på.  
  

Enkeltutøvere som er blant verdens beste i sin idrett og fra Østfold, kan søke om en sponsoravtale med fylkeskommunen med inntil kr. 100.000. To utøvere per år kan få avtalen. Søknadsfristen er 3. april 2020.


Elever skal ikke møte fysisk på de videregående skolene, men får digital undervisning. Ansatte jobber hjemmefra der det er mulig, og avlysning av arrangement er noen av tiltakene for å forhindre smittespredning. Fra og med 16.03 stenger vi de tre fylkeshusene i Drammen, Oslo og Sarpsborg for besøkende.


Da området ved Torpo stavkirke ble gravd ut på femtitallet, ble det funnet mange mynter. Flere av disse var så gamle som fra Kong Sverres tid. I kjølvannet av utgravningen forsvant noen av myntene i lokale lommer, skuffer og skap. Nå kan de være på vei fram i lyset igjen. 
 

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 45 977 søkere til videregående skoler i Viken fylkeskommune.

Elev-, lærling- og mobbeombudet i Viken fylkeskommune inviterte elever, lærlinger, lærere og faginstanser for å få innspill til hvordan ombudene skal utforme sine tilbud for fremtiden.     


Stadig flere søker læreplass i Viken. 400 flere har i år søkt læreplass, sammenlignet med året før i de tre tidligere fylkeskommunene Akershus, Buskerud og Østfold. – Dette lover godt for rekrutteringen i framtiden, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse.

 

Viken fylkeskommune går nye veier for å få innspill til arbeidet med en ny regional planstrategi for vikensamfunnet.

  


Fylkestinget har sitt neste møte i slutten av mars. I neste uke blir det avgjort om det skal gå over en eller to dager.

 

Alle saker
Til toppen