Antall trafikkdrepte har gått kraftig ned de siste årene

Klikk for stort bildeKraftig nedgang: I 2010 var det 46 personer som mistet livet i trafikkulykker i de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. I 2019 var det 20 personer. Carsten Øhrn  Antallet personer som ble drept i trafikkulykker i Viken har gått kraftig ned de siste 10 årene. Søndag 12. januar markeres Trafikkofrenes dag på Tranby i Lier.

I 2019 mistet 20 personer livet på veier i Viken, viser tall fra Statens vegvesen.

- Hver trafikkulykke er en tragedie og er det mange som er rammet. Vi er opptatt av at disse ikke blir glemt og derfor markerer vi Trafikkofrenes dag med fakkeltog søndag 12. januar, sier Olav Skinnes, Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for distrikt og fylkesveier i Viken fylkeskommune.

Arrangementet er et samarbeid mellom nødetatene, kirken, fylkeskommunen, Lier kommune, NAF, Røde Kors, Statens vegvesen og Trygg Trafikk.

Tidligere Buskerud fylkeskommune har markert Trafikkofrenes dag i flere år, mens de to andre fylkene ikke har hatt et tilsvarende arrangement.

Hovedtaler er stortingsrepresentant Arne Nævra. I tillegg deltar fylkesordfører Roger Ryberg, ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal og biskop Jan Otto Myrseth.

- Det er viktig å minnes dem som mistet livet i trafikken, og etter fakkeltoget tenner vi lys for dem under en minnegudstjeneste inne i kirken, fortsetter Skinnes.

I 2010 var det 46 personer som mistet livet i trafikkulykker i de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. I 2019 var det 20 personer.

Regionleder i Trygg Trafikk i Viken, Anne Marit Jordheim, sier at årsakene til dødsulykkene er flere og sammensatte.

Totalt 110 personer mistet livet på norske veier i fjor.

Til toppen