Åpning av ny fergeterminal på Nesoddtangen

– Det kan nesoddingene, pendlere og andre reisende med Nesoddfergen glede seg over i mange år fremover, sier fylkesordfører Roger Ryberg (Ap).
Nye Tangen kollektivterminal er klar for bruk André Strand, Viken fylkeskommune  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye Tangen kollektivterminal ble høytidelig åpnet med pomp og prakt 10. juni, med representanter for Viken fylkeskommune, Viken kollektivterminaler FKF, Nesodden kommune, Ruter AS, Norled AS og andre prominente gjester tilstede.

– Det er en sann glede å kunne åpne et slikt flott og moderne terminalbygg her på Nesoddtangen. I 2019 hadde Nesoddfergen over 2 millioner reisende, noe som gjør fergesambandet til Norges mest trafikkerte fergesamband for persontrafikk. Nå rapporteres det igjen om en stige trafikkurve, og det er sannelig gode nyheter i disse tider.

– Skal vi nå klimamålene våre, er det veldig viktig med et attraktivt kollektivtilbud til de reisende, og med dette flotte anlegget her på Nesoddtangen, bidrar vi til det, sier en stolt fylkesordfører.

«Flaskehalsen» er borte

Én av de viktigste endringene med det nye terminalbygget, er det nye «trafikkmønsteret», hvor de reisende, som skal på og av fergen, blir fysisk atskilt, slik at trafikkavviklingen blir så trygg og smidig som mulig. I tillegg har det kommet på plass utbedrede ventelokaliteter og et utvidet servicetilbud.

Viken kollektivterminaler FKF er byggherre for prosjektet. Administrerende direktør for foretaket, Jafar Altememy, er strålende fornøyd med resultatet.

Hvorfor var det nødvendig med dette prosjektet?

– Bygget var i utgangspunktet ikke dimensjonert for så mye persontrafikk, som det etter hvert ble, og det ble til tider litt kaotisk da passasjerene som skulle av og på fergen samtidig møttes i den trange «flaskehalsen» i det gamle terminalbygget.

– Der er det nå en hyggelig kafé, med flott utsikt over fjorden, hvor de reisende kan kjøpe noe å spise og drikke, og kanskje også varme seg litt. Og når de reisende skal om bord på fergen eller gå av, er de nå fysisk adskilt på hver side av bygget. I tillegg har det kommet på plass effektive bommer, som skal ivareta sikkerheten for de reisende, sier Altememy. 

F.v.: regionsjef Jarle Myrbø (Norled), Arvid Otto Mørch (bedre kjent som "Sildakongen"), fylkesordfører Roger Ryberg, ordfører Cathrine Kjenner Forsland (Nesodden kommune) og adm. dir. Jafar Altememy André Strand, Viken fylkeskommune

Tegnet av Arne Henriksen

Det gamle terminalbygget ble tegnet av arkitekt Arne Henriksen i 2009. NOMA Arkitekter AS er arkitektene bak det nyrestaurerte og moderniserte terminalbygget.

Fylkestinget har bevilget 18,5 millioner kroner til prosjektet.

Les mer