Bedre skoletilbud til flyktninger i Viken

Viken fylkeskommune utvider nå tilbudet om kombinasjonsklasser til flyktninger.

Fylkesrådene Tonje Kristensen (kultur og mangfold) og Heidi Westbye Nyhus (utdanning og kompetanse) er glade for at Viken nå utvider utdanningstilbudet til flyktninger - Klikk for stort bildeFylkesrådene Tonje Kristensen (kultur og mangfold) og Heidi Westbye Nyhus (utdanning og kompetanse) er glade for at Viken nå utvider utdanningstilbudet til flyktninger Siri Marlen Sundhagen/ Viken fylkeskommune

– Dette er bra. Behovet for denne typen opplæringstilbud har blitt stort det siste året, spesielt etter krigen i Ukraina. Mange unge mennesker på flukt har mistet muligheten til utdanning i trygge og gode rammer. Da må vi gjøre det vi kan, og derfor er det viktig og riktig at vi kan gi flere et utdanningstilbud gjennom kombinasjonsprogrammet, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus (Ap).

Flyktningsituasjonen gjør at mange ungdommer har blitt bosatt i Viken i løpet av sommeren og høsten. Fire av Vikens videregående skoler, som i dag har etablert kombinasjonsprogrammet, greier å legge til rette for en ekstra klasse (15 plasser ved hver skole) fra uke 41/42 og ut skoleåret.

Disse skolene i Viken gir utvidet tilbud om kombinasjonsprogram:

  • Greåker videregående skole
  • Jessheim videregående skole
  • Nadderud videregående skole
  • Lørenskog videregående skole

– Utdanning og inkludering er nøkkelen til god integrering. Jeg er glad for at vi nå kan gi et bedre tilbud, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen.

Les mer om kombinasjonsklasser 

Til toppen