Ber søkere til læreplass være tålmodige

På grunn av koronaviruset er formidlingen til læreplasser utsatt i noen bransjer. Det betyr at du ikke behøver å bli stresset om du ikke har fått læreplass innen den vanlige fristen.

Lærling vasker kvinnelig kundes hår i vasken, mens frisøren ser på - Klikk for stort bildePå grunn av koronasituasjonen vil det innenfor noen yrker kunne ta lenger tid en vanlig å skaffe seg læreplass Arne Glomdal, Viken fylkeskommune

‒ Mange bedrifter har permittert ansatte og noen har stengt driften for en periode. Dermed er prosessen med å ansette lærlinger satt på vent. Smittefaren gjør det også vanskelig å gjennomføre intervjuer.
Dette forteller Kristin St Hilaire, enhetsleder for læreplassformidling i Viken.

Vanligvis er våren høysesong for rekruttering av lærlinger og lærekandidater, men nå vil trykket komme noe senere. St. Hilaire ber derfor søkerne om å være tålmodige. Men hun presiserer at driften går som normalt i noen bransjer.

‒ I disse bransjene vil ansettelsen av lærlinger og lærekandidater følge den vanlige tidsplanen. Derfor er det viktig at du sjekker hva som er situasjonen i den bransjen du skal søke om læreplass, og følg gjerne opp dersom du allerede er i dialog med en bedrift, sier hun. St Hilaire forteller også at noen virksomheter tenker kreativt og gjennomfører smittefrie intervjuer på nettløsninger.  

‒ Vi i seksjon for fag- og yrkesopplæring i Viken følger utviklingen tett, og jobber for at alle søkere med opplæringsrett skal få et tilbud til høsten. Dagens situasjon er krevende, og vi må være fleksible og finne alternative løsninger underveis, avslutter St Hilaire.

Til toppen