Eirik Hågensen blir rektor for Fagskolen i Viken

Styret for Fagskolen i Viken har ansatt Eirik Hågensen som rektor.Eirik Hågensen er tilsatt som ny rektor i Fagskolen i Viken - Klikk for stort bildeEirik Hågensen er tilsatt som ny rektor i Fagskolen i Viken. Carsten Øhrn  

- Viken fylkeskommune har fått en svært godt kvalifisert og utviklingsorientert rektor for fagskolen, sier fylkesordfører Roger Ryberg.

Fra 1. august blir de fylkeskommunalt eide fagskoletilbudene, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Østfold) samt de studier i Akershus som i dag administreres av Fagskolen Oslo Akershus, samlet under Fagskolen i Viken, og blir dermed den største offentlige fagskolen i landet. Fagskolen Oslo videreføres som egen enhet.

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring. Fagskoleutdanning gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.

- Fagskolen er et viktig utdanningstilbud som arbeidslivet etterspør i stadig større grad, sier assisterende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse Jan-Helge Atterås.

Eirik Hågensen kommer fra stillingen som rektor for Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg, og har bred erfaring fra næringslivet.

- Vi er fornøyde med å ha fått rektor på plass og gleder oss til å realisere sammenslåingen, sier styreleder Willy Holdahl (NHO).

Styret ble etablert 13. mai og består av partene i arbeidslivet (NHO, LO og KS), politikere fra fylkestinget i Viken, ansatt- og studentrepresentanter.

Se også

Fra venstre fylkesvaraordfører Kathy Lie, fylkesordfører Roger Ryberg, styreleder Willy Holdahl, rektor Eirik Hågensen, assisterende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse Jan-Helge Atterås, seksjonsleder for utdanning og kompetanse Gerd-Mette Drabløs. - Klikk for stort bildeFra venstre fylkesvaraordfører Kathy Lie, fylkesordfører Roger Ryberg, styreleder Willy Holdahl, rektor Eirik Hågensen, assisterende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse Jan-Helge Atterås, seksjonsleder for utdanning og kompetanse Gerd-Mette Drabløs. Carsten Øhrn  

Til toppen