Ekstratilskudd til læreplasser og lærebedrifter

Vi må sikre at flest mulig lærlinger og lærekandidater kommer gjennom korona-tiden med den kunnskapen og erfaringen de skal ha. Derfor kan lærebedrifter og opplæringskontor nå søke om tilskudd til både ekstra læreplasser og for å unngå å permittere eller si opp lærlinger og lærekandidater.
Klikk for stort bildeLærling i Viken. Viken fylkeskommune  

Viken fylkeskommune har fått tildelt midler av regjeringen for å sikre lærlingene og lærekandidatenes framtid. Tilskuddene skal i hovedsak gå til lærebedrifter i bransjer og utdanningsprogram som er særlig utsatte under koronaen.

– Det er viktig at koronasituasjonen ikke setter stopper for satsingen på flere læreplasser. Jeg oppfordrer lærebedrifter og opplæringskontor til å søke på denne tilskuddsordningen slik at de enten kan tilby flere læreplasser, eller unngå permitteringer og oppsigelser av lærlinger og lærekandidater, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.

Tilskudd til flere læreplasser

Bedrifter som tidligere ikke har hatt lærling eller lærekandidat, lærebedrifter som tar inn flere lærlinger/lærekandidater enn har gjort tidligere og lærebedrifter som overtar permitterte lærlinger/lærerkandidater, kan søke om tilskudd. Søknadsfrist er 20. august.

Tilskudd til lærebedrift og opplæringskontor – opplæringsmidler

Opplæringskontorer og selvstendige lærebedrifter kan søke om tilskudd til opplæring og kurs for lærlinger og lærekandidater. Søknadsfrist er 1. juli. 

Til toppen