Elevene er på tilbudssiden: Lærere, bare hopp i det!

Rikke Follestad sendte en melding til en av sine kjære lærere, Even Kruse Skatrud, på Rud videregående skole, og ba ham om å spre budskapet til sine kolleger.

Rikke Follestad - Klikk for stort bilde- Bruk oss for å lære mer. Dette skal vi få til sammen, oppfordrer Rikke Hollestad Privat

"Hei! Jeg har en beskjed til lærerne som hadde vært fint om ble formidlet: Vi skjønner at det er nytt for dere med teams, men det hadde vært veldig fint om dere hoppet ut i det og prøvde. Prøv å holde forelesing, prøv å starte videochat. Bare prøv dere frem generelt. Vi elever har også mye kunnskap innenfor programmet, så bare spør oss. Dere prøver jo stadig å fortelle oss at det bare er å hoppe ut i det og at det er greit at det ikke går etter planen hver gang. Så nå er det deres tur."

Vi må få til dette sammen

- Vi elever er generelt sett ganske gode på Teams, sier Rikke, som har merket seg at noen av lærerne ikke har fått helt grepet riktig ennå.
- Så da tenkte jeg å formidle til lærerne at de kan bruke oss elever for å lære mer. Og at det bare er å hoppe i det. Det må jo vi elevene gjøre hver gang vi skal prøve noe nytt. Og vi har stor takhøyde – vi skjønner at det av og til går litt skeis, smiler Rikke.

Kruse Skatrud syntes denne meldingen vitnet om engasjement og en god, utstrakt hånd fra elevene – så han delte den på Facebookgruppa «Korona-dugnad for digitale lærere». Rikke ga ham selvsagt tillatelse til å dele meldingen.
- Ja, det er jo supert om mange lærere blir trygge på at vi elevene er med på dugnaden. Vi vil også gjerne bidra til å lage en så god digital skole som mulig, sier Rikke.

Til toppen