En TV-aksjon uten grenser

TV-aksjonens fylkesaksjonsleder i Viken, Hege Ramm, tror årets TV-aksjon vil bli en suksess fordi Leger uten grenser - som årets innsamling er til inntekt for - er en organisasjon med et godt omdømme i befolkningen. Aksjonsdagen er 23. oktober.
Gruppe mennesker i orange t-skjorter - Klikk for stort bilde TV-aksjonen   

TV-aksjonen på NRK vil i år gå til Leger uten grenser, den 23. oktober. «Verdens viktigste dugnad» skal i år sette søkelys på sykdommer som herjer i Afrika og Asia. «Frivillighetens år» vil bidra til å gi en ekstra hjelpende hånd når penger skal samles inn til Leger uten grenser.

–  Årets aksjon skal sette søkelys på de litt glemte sykdommene. Malaria, HIV, og meslinger er infeksjonssykdommer som vi i Norge har medisiner mot. Disse effektive medisinene er ikke i like stor grad tilgjengelige i andre land. Derfor ønsker Leger uten grenser å videreføre blant annet massevaksinasjoner mot meslinger der det kommer eventuelle utbrudd, poengterer Hege Ramm.

Sammen redder vi liv

Landene som Leger uten grenser ønsker å hjelpe er Sierra Leone, Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk og Bangladesh. Med vaksinering, oppsøkende virksomhet og opplæring vil man redde mange liv.

– Mange hjelpearbeidere har også mistet livet av for eksempel ebola, ikke bare pasientene. Med midlene vi samler inn, skal vi fortsette å lære opp lokale helsearbeidere slik at de blir rustet til å hjelpe sin egen befolkning, sier Ramm.

Bli med på dugnaden

I disse dager er det stor aktivitet i Vikens fylkesaksjonsgruppe. Aksjonskomiteer i de 51 kommunene i fylket gjennomfører innsamlingsaksjonen lokalt, og det jobbes aktivt mot skoler, næringsliv og organisasjoner for å mobilisere alle gode krefter til aksjonen.

– Vi trenger mange mennesker til å gå med bøsser. Det er mange måter å bidra på, også uten bøsse. Mange skoler arrangerer skoleløp. Det er en morsom aktivitet som det blir mye penger av, forklarer Ramm. Hun kan også fortelle at ca.16 prosent av midlene kommer fra næringslivsdugnader og andre bidrag fra næringslivet.

Hvordan hjelpe til?

Bli bøssebærer! Fra 13. september kan man gå inn på blimed.no. Her kan man registrere seg for å delta. Fra 3. oktober kan man ringe 02025 for å melde seg som bøssebærer. Meld deg inn for din lokale komite for å høre hva man kan bidra med. Alle er velkomne til å bidra.

Til toppen