Endringer i fylkesrådet - Tonje Kristensen er ny fylkesråd for kultur og mangfold    

Tonje Kristensen fra Arbeiderpartiet blir ny fylkesråd for kultur og mangfold, og noen rådsposter slås sammen. Dette er de viktigste endringene i fylkesrådet i Viken fylkeskommune. 

Fylkesrådet i Viken fylkeskommune - Klikk for stort bildeTonje Brenna har i dag presentert sitt nye fylkesråd bestående av Ap og Sp. Tonje Kristensen fra Drammen er ny fylkesråd for kultur og mangfold Morten Brakestad  

- Jeg gleder meg veldig til et spennende og viktig oppdrag. Kultur  og og mangfold er svært viktig for veldig mange mennesker, og er et felt som betyr mye også for meg. Det å få være med på denne utviklingen i hele Viken, er noe jeg virkelig ser fram til, sier Tonje Kristensen.  

10. september ble hun presentert som ny fylkesråd for kultur og mangfold. Det skjedde på Drammens bibliotek. 

Tonje Kristensen er 32 år gammel, og bor i dag i Drammen. Hun representerer Arbeiderpartiet, og har det siste året vært medlem av fylkestinget i Viken.   

Hun har tidligere sittet i fylkestinget i Buskerud, hvor hun også har ledet hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse. Hun kommer til fylkesrådet i Viken fra stillingen som faglig ungdomssekretær i LO Norge.  

Tonje glad for Tonjes ja 

Fylkesrådsleder Tonje Brenna er glad for at navnesøster Kristensen har takket ja til å bli del av fylkesrådet i Viken.  

- Tonje Kristensen er dyktig, engasjert og solid. Hun har et hjerte som brenner for kultur og har jobbet mye med blant annet kulturtilbud til ungdom i Buskerud gjennom Bizzy-appen. Hun har både rett engasjement, motivasjon og erfaring. I tillegg bor hun i en av Vikens fem største byer, og ser til daglig hvordan livet er der. Hun har perspektiver og erfaringer jeg er sikker på at hun vil styrke fylkesrådet med, sier Tonje Brenna. 

Fylkesrådslederen tror det skal gå bra i både digitale og fysiske fylkesrådsmøter selv om to av syv råder nå deler fornavn. 

- Hun får hete Tonje K, eller så kaller vi henne bare Drammen. Jeg er uansett svært fornøyd med å doble mengden Tonje i fylkesrådet, sier Brenna.

Tonje Kristensen (Ap) - Klikk for stort bildeTonje Kristensen, fylkesråd for kultur og mangfold. Morten Brakestad   

Fra ni til sju poster 

Fylkesrådet i Viken består nå av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, etter at Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti valgte å gå ut av fylkesrådet 24. august. Fram til dette har fylkesrådet altså bestått av ni rådsposter. Nå blir det sju. Fylkesråd Olav Skinnes får ansvaret for samferdsel, som er en sammenslåing av de to rådspostene distrikt- og fylkesveier og kollektivtrafikk. Videre slås klima og miljø sammen med planlegging og folkehelse. Her er fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim fra Senterpartiet.   

- Når to partier skal styre fylket sammen er det hensiktsmessig å skalere ned fylkesrådet. Det er i tillegg trange økonomisk tider i Viken på grunn av koronasituasjonen og lavere overføringer fra regjeringen enn forventet. Kutt må tas over alt i organisasjonen, og da var det naturlig å redusere antall fylkesråder på dette tidspunktet. Jeg har med meg et sterkt lag med dyktige fylkesråder som står på for innbyggerne i Viken. Dette blir bra, sier Brenna.   

Dette er fylkesrådet 

Det nye fylkesrådet i Viken ser dermed slik ut:  

  • Fylkesrådsleder - Tonje Brenna (Ap) 
  • Fylkesråd for finans og administrasjon – Halvard Ingebrigtsen (Ap) 
  • Fylkesråd for utdanning og kompetanse – Siv Henriette Jacobsen (Ap) 
  • Fylkesråd for næring og tannhelse – Johan Edvard Grimstad (Sp) 
  • Fylkesråd for plan, klima og miljø – Anne Beathe Tvinnereim (Sp) 
  • Fylkesråd for kultur og mangfold– Tonje Kristensen (Ap) 
  •  Fylkesråd for samferdsel – Olav Skinnes (Sp) 
Til toppen