Feltherren Otello inntar Oscarsborg

Tirsdag 9. august starter premieren av det tradisjonsrike opera-oppsettingen på Oscarsborg, utenfor Drøbak. I år det Otello i fire akter av Giuseppe Verdi som skal trollbinde publikum.Tenor Henrik Engelsviken fra Nesodden må oppleves! Her fra prøvene tidligere denne uka. Pål Mørk  

For mange har det blitt en tradisjon å få med seg opera-oppsetningene på Oscarsborg. Bak mektige og historiske vegger på Oscarsborg vil man i år få oppleve Otello, fremført av Henrik Engelsviken i hovedrollen.

– Jeg vet det er mange som gleder seg til OscarsborgOperaen, og det skjønner jeg godt. Jeg håper Operaen får både gamle og nye publikummere på besøk, og at både de på, bak og foran scenen får en minnerik uke, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen i Viken fylkeskommune.

Kulturarenaen tilbake for fullt

I den tre timer lange forestillingen får vi høre historien om den mauriske feltherren Otello som vender seirende hjem til Kypros.

Otello gleder seg for å bli gjenforent med sin elskede kone Desdemona. Da hans stedfortreder Jago venter på forfremmelse, og ikke får det – så starter dramaet som ender tragisk for de fleste involverte.

Fylkesråden i Viken fylkeskommune er glad for at kulturarenaene rundt om i Norge har startet opp for fullt etter flere år med korona.

Denne sommeren har Viken vært full av kultur, festival, teater, musikk, museer og mye mye mer.

– Det har vært masse gode opplevelser for alle oss gjennom sommeren og enda er det mer å oppleve, som OscarsborgOperaen. Det er veldig godt å se etter flere somre med koronabegrensinger. Tusen takk til alle dere som skaper slike opplevelser for alle oss publikummere, påpeker Kristensen.

Oppsettingen av Otello vil vises syv ganger mellom 7. august til 20. august. Publikum kan blant annet bestille båtbilletter fra Oslo og Sandvika i Bærum – ut til Oscarsborg.

Mester-regissør Jacopo Spirei instruerer unge korister fra Follo og Østfold Pål Mørk  

Ny rekord

Årets oppsetting består av åtte solister, Oscarsborg operakor med 78 sangere, og Oslofjord kammerfilharmoni med 65 musikere.

Det har aldri vært så mange med i en opera-oppsetting på Oscarsborg, og slår dermed rekorden fra 2019, da Aida ble fremført.

Du kan lese mer på nettsiden til OscarsborgOperaen: Oscarsborgoperaen.no eller på deres Facebookside: OscarsborgOperaen.

Til toppen