Fra bilkirkegården og ut på veien igjen

Paxster gjenvinner nesten 100 prosent av egenproduserte, brukte kjøretøy.

Rekke med små røde elektriske postbiler - Klikk for stort bilde Martin Norderhaug
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 100 røde Paxstere står på rad og rekke. De velkjente, røde postbilene man daglig ser farte land og strand rundt i Norge for å levere post til din postkasse.

Det kan kanskje se ut som om akkurat disse her har utspilt sin rolle og er klare for skraphaugen, men skraphaugen må vente, og den må vente lenge, på disse Paxsterne.

Ut på veien igjen

Kjøretøyprodusenten fra Sarpsborg har nå sparket i gang et nytt konsept som de kaller 2nd Drive. Selskapet betaler da kunder, som f.eks. Posten Norge, et pantebeløp for å få tilbake kjøretøy. Selskapet reparerer, utbedrer og klargjør de samme kjøretøyene for nye kunder. Alt samtidig som man gjenvinner nesten 100% av de brukte kjøretøyene.

– 2nd Drive er en panteordning på salg av nye kjøretøy vi har fra Paxster. Det vi gjør er å ta inn bilen, demontere den helt til vi står igjen med bare chassiset og enkeltdelene som lar seg utbedre og oppgradere. Vi har som mål å gjenbruke 97% av Paxsteren som vi fikk tilbake, forteller Noah Klevmoen, 2nd Drive Manager hos Paxster.

Tre bilder i collage med hvit elektrisk postbil med ung dame som kjører - Klikk for stort bildeI FARTA: Annette Lindahl Raakil, fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken fylkeskommune trivdes bak styret på prosjektets nyinnkjøpte Paxster. Martin Norderhaug

 Til utlån for kommunene

En slik Paxster har nå blitt kjøpt inn av Viken fylkeskommunes prosjekt «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy». Kjøretøyet skal lånes ut til kommuner som er interessert i å teste om Paxsteren kan erstatte dens fossile alternativer.

Flere kommuner har allerede meldt sin interesse, blant andre Indre Østfold kommune. Dette gleder Annette Lindahl Raakil, fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken fylkeskommune.

– Viken satser på fossilfrie maskiner fordi det er sånn vi kommer oss over i lavutslippsamfunnet. Det slik vi når klimamålene våre i Viken. Det å bytte ut fossile maskiner med fossilfritt er en viktig del av den overgangen, begynner fylkesråden før hun retter oppmerksomheten mot det kjøretøyet hun nettopp har fått prøvekjøre.

– Den er smidig, det går ikke så fort, men det er ikke over alt man trenger høy hastighet. Det at Indre Østfold kommune nå skal ta den i bruk det i hjemmetjenesten, er veldig bra. Vi finner stadig nye bruksområder for denne type kjøretøy.

Rød elektrisk postbil og hvit elektrisk postbil med dame som kjører - Klikk for stort bilde2ND DRIVE: Fra utslitt - Til så god som ny - Og tilbake på veien igjen! Martin Norderhaug

Spente

Kommunens ansatte ser frem til å få prøve kjøretøyet, men er også klar over at det kan dukke opp utfordringer.

– Endring er skummelt for mange, men dette handler om å se på det som et prosjekt der hvor vi skal løse hverdagen fremover, komme effektivt til brukerne våre, og være med på å redusere utslipp ved kjøring, sier Siw Anita Dramstad, avdelingsleder i Indre Østfold kommune.

 

Forventninger til generasjon to

I produksjonslinja hos Paxster gleder deg seg over de positive tilbakemeldingene. Nå håper de at 2nd Drive vil kunne skape like stor interesse. 

– Vi har en visjon om å skape en bedre fremtid for våre fremtidige generasjoner. For å gjøre det må vi tilby miljøvennlige, bærekraftige, og ikke minst sirkulære løsninger. Ikke bare til post og distribusjon, men også hvermannsen. Alle fortjener å ta i bruk bærekraftige kjøretøy og løsningene som ligger bak det hele, sier Noah Klevmoen.