Gir 200.000 kroner til jordskjelvofre i Syria og Tyrkia

Behovene for nødhjelp etter jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria i februar er enorme. Viken fylkeskommune gir nå 200.000 kroner til arbeidet.

Siv Henriette Jacobsen og Edvin Søvik - Klikk for stort bildeBIDRAR: Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og fylkesråd for finans og administrasjon, Edvin Søvik. Jan Ivar Bøe, Viken fylkeskommune

– Jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria berørte oss alle svært sterkt. Verdenssamfunnet må gjøre alt vi kan for å hjelpe til i oppbyggingsarbeidet.

Derfor er det viktig og riktig at Viken fylkeskommune tar del i dette, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i Viken fylkeskommune.

200.000

Fylkesrådet bevilger 200.000 kroner til Røde Kors' arbeid for jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria. Jordskjelvene har krevd minst 50.000 liv, mange flere ble skadd, titusener er savnet og hundretusener ble hjemløse, ifølge FN.

– Fylkesrådet ønsker å bidra med sin del av en stor dugnad. Midlene vi gir skal hjelpe dem som trenger det mest. Vi velger derfor å støtte Røde Kors. De har en sterk tilstedeværelse i regionen gjennom sitt samarbeid med søsterorganisasjonen Røde Halvmåne, forklarer fylkesråd for finans og administrasjon, Edvin Søvik.

Enorme behov

Ifølge Verdensbanken har jordskjelvkatastrofen forårsaket skader og ødeleggelser i Tyrkia til rundt 354 milliarder kroner og gjenoppbygging vil trolig koste to-tre ganger så mye som ødeleggelsene. Behovene for nødhjelp i disse områdene er enorme.

Det var natt til 6. februar at Tyrkia og Syria ble rammet av et kraftig jordskjelv. WHO har beskrevet dette som den verste naturkatastrofen i den europeiske regionen på 100 år. Det ble etterfulgt av flere tusen etterskjelv. I Tyrkia har dødstallene steget til over 44.300.

Ødeleggelsene i Syria beskrives også som katastrofale, og her er dødstallene foreløpig anslått til 6000 mennesker, flest i den opprørskontrollerte nordvestlige delen av landet.

Til toppen