Gir skolene 1 million ekstra til læremidler for ukrainske og andre flyktninger

Pengene skal først og fremst gå til innkjøp av læremidler på flyktningenes morsmål. Læremidler kan for eksempel være bøker eller digitale læringsverktøy.

Person i seng som har på dongeribukse jobber på PC og har bøker rundt seg. Vi ser bare bena. - Klikk for stort bildeLæremidler kan være både fysiske og digitale. Windows, Unsplash

– For fylkesrådet var det viktig å finne penger til dette. Flyktningungdommene som kommer til skolene våre, er i en vanskelig situasjon. Dersom de får læremidler på et språk de forstår, øker vi sjansen for at de opplever mestring, sier Heidi Westbye Nyhus, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken.

Språk bygger broer

– Dette tiltaket er god integrering. Språk bygger broer, og den beste måten å lære et nytt språk på, er å gjøre det i samspill med ett du allerede mestrer, sier Tonje Kristensen, fylkesråd for kultur og mangfold.

Midlene skal fordeles på skolene basert på hvor mange elever de har i målgruppen. Skolene vurderer selv hvilke læremidler deres elever har mest behov for.