Hadde samfunnsfag med statsministeren

Den digitale samfunnsfagtimen ble spesiell for elever ved Lillestrøm videregående skole denne uken. Statsminister Erna Solberg var blant møtedeltagerne.  

Klikk for stort bildeSAMFUNNSFAG: Undervisningen ble digital for 1.klassen på Lillestrøm videregående skole. Statsminister Erna Solberg var pålogget i en hel skoletime. Viken fylkeskommune  

– Dette var fint! Vi er veldig imponerte over elevene som hadde forberedt seg grundig og hadde mange gode spørsmål til statsministeren. Tilbakemeldingene fra elevene etter timen har vært utelukkende positive, sier rektor Øivind Sørlie.

Viken fylkeskommune fikk forespørselen om statsminister Erna Solberg kunne delta for en tid tilbake, og fram til i går har lærer Ingrid Krogh Nøstdal forberedt 1.klassingene på den noe uvanlige skoletimen.

Bredt spekter

I løpet av samfunnsfagstimen tirsdag diskuterte elevene og statsministeren alt fra hjemmeundervisning, håndtering av korona-pandemien, Norges rolle i FNs sikkerhetsråd og det amerikanske valget.

Også fylkesrådsleder Tonje Brenna fulgte samfunnsfagstimen digitalt, og lot seg imponere over klassens innsats.

– Jammen har vi flinke og engasjerte elever i Viken. De stilte gode spørsmål for å lære, og sa tydelig hva de mente om alt fra Trump til hvordan Norge må kutte klimagassutslipp, sier Brenna.

Til toppen