Hedret lærlinger med lunsj

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) inviterte 23. januar lærlinger som er ansatt i Viken fylkeskommune til lunsj.

Bilde av lærlingene sammen fylkesrådslederen, ledere og instruktører - Klikk for stort bildeFra venstre: Arben Ramadani (instruktør, Lier vgs), Monica Rostad Mæhlum (faglig leder, fylkeshuset i Drammen), Ina Moe Engebretsen (lærling i IT, Galleriet), Lene Menes Alm (lærlingekoordinator, Team Viken som lærebedrift), Simon Norås Myklebust (lærling i kontor og administrasjon, fylkeshuset i Drammen), Malin Bjølgerud Eriksen (lærling i kontor og administrasjon, fylkeshuset i Drammen), fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen, Ingvild Bellen Wear (leder, Team Viken som lærebedrift), Christina Dølven (lærling mediegrafiker, Galleriet), Elise Karlsen Bruerberg (lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget, Lier vgs), Henrik Hamrebø Lervoll (lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget, Lier vgs) André Strand, Viken fylkeskommune

– Vi er veldig glade for alle lærlinger vi kan få. De er ettertraktet arbeidskraft, så vi setter veldig stor pris på å ha dem hos oss, og vi gjør det vi kan for at læretiden hos oss blir så god som mulig, sier fylkesrådslederen.

  • Viken fylkeskommune utdanner både lærlinger/lærekandidater og er samtidig en lærlingebedrift.
  • De største fagene er IT, restaurant- og matfag, og barne- og ungdomsarbeiderfaget.

–  I tillegg til å tilby elever klasseromsundervisning, ser vi det som en del av vårt samfunnsansvar å også tilby dem den praktiske delen av utdanningsløpet hos oss. Slik bidrar vi med det vi kan for å sikre rekrutteringen av kvalifisert arbeidskraft til arbeidslivet, sier fylkesrådslederen.

Fakta om Viken fylkeskommune som lærebedrift:

  • 175 løpende kontrakter (158 lærlinger, 14 lærekandidater og 3 kontrakter med fagbrev på jobb) i 14 ulike fag.
  • De største fagene er IT, restaurant- og matfag, barne- og ungdomsarbeiderfaget, og service- og administrasjonsfaget.
  • Alle lærlinger/lærekandidater har lærekontrakter inngått i opplæringskontoret OKViken.
  • I tillegg er det 150 engasjerte faglige ledere og instruktører.

Viktig med et praktisk alternativ

– Det er veldig viktig at vi har et alternativt utdanningsløp for dem som ønsker å komme seg raskere ut i arbeidslivet, sier fylkesrådslederen.

Hun legger til at det kanskje burde vært en praktisk utplasseringsorden for elever også på ungdomstrinnet, slik at vi forhindrer frafall tidligere i utdanningsløpet.

Tilskuddsordning og læreplassgaranti

I 2021 vedtok fylkestinget i Viken å etablere en tilskuddsordning for lærekandidater ved opplæring i bedrift, slik at enda flere elever skal få muligheten til å fullføre videregående opplæring, og samtidig få læreplass i en bedrift.  Og i fjor vedtok fylkestinget å innføre en læreplassgaranti som skal sikre kvalifiserte elever en læreplass.

– Vi håper at alt dette bidrar til at enda flere velger yrkesfag i årene som kommer. Behovet for denne kompetansen i arbeidslivet er enormt, og vi skal gjøre alt i vår makt for å utdanne det arbeidslivet og næringslivet til enhver tid har behov for, sier fylkesrådslederen.

Les også:

Til toppen