Hjertesone – sikker skolevei

Viken fylkeskommune er en viktig samarbeidspartner for Trygg Trafikk i arbeidet med hjertesoner rundt skolene i fylket. Trygg Trafikk  

Fredag 27. august lanserte Trygg Trafikk sin nye film, Hjertesone. Filmen er spilt inn på og rundt Berger skole på Nesodden, med foreldre og barn fra skolen i hovedrollene.

– Hjertesone er et viktig tiltak for å gjøre områdene rundt barneskolene trafikksikre. Vi ønsker at barn og unge som har mulighet til det, skal gå eller sykle til skolen. Da er det viktig at de er trygge på skoleveien, sier fylkesråd for samferdsel i Viken, Olav Skinnes. 

Hjertesone - tryggere skolevei • Trygg Trafikk

Filmpremiere på skolen

Elevene som medvirker i filmen, ble spesielt invitert til filmpremieren på Berger skole fredag 27. august. Der møtte de, og 200 andre barn ved skolen, statssekretær Anders Tyvand og representanten fra Trygg Trafikk. Og som seg hør og bør på en filmpremiere, fikk alle barna popcorn før filmen ble snurret i gang.

I sin tale til elever og lærere ved skolen, fortalte statssekretæren om Barnas transportplan og at regjeringen har satt av 500 millioner kroner til blant annet å lage hjertesoner over hele landet.

Trygg Trafikk har prosjektlederansvaret for hjertesone-prosjektet, og fikk en spesiell takk for jobben de gjør med å koordinere de syv aktørene som står bak tiltaket. Også rektor skrøt av jobben som både Viken fylkeskommune og Trygg Trafikk gjør for å bedre trafikksikkerheten til barna som sykler og går til skolen.

Hjertesone – for en tryggere skolevei

  • En hjertesone rundt skolen gjør det sikrere for elevene å gå eller sykle. Mindre biltrafikk og tryggere stopp- og hentesoner er bra for alle!
  • Det er mange måter å lage en hjertesone på. Det finnes ikke en ferdig oppskrift på hva som er en hjertesone. Det er fordi en hjertesone må tilpasses trafikkmiljøet og mulighetene som finnes ved hver enkelt skole.
  • En hjertesone er ikke et ferdig produkt, men en prosess som består av både små og store tiltak. Noen tar det kort tid å få på plass, mens andre tiltak kan det være mer krevende og ta lengre tid å gjøre noe med.

Kilde: Trygg Trafikk


 

Til toppen