Kick-off for lærlinger i Viken fylkeskommune

Viken fylkeskommunes egne lærlinger deltok på digital oppstartsamling 15. september.
To kvinnelige lærlinger i kokkeuniform som tilbereder mat. - Klikk for stort bilde Camilla Aarsrud, Viken fylkeskommune  

 

  

– Vi er stolte av å få dere med på laget, dere er svært viktige for oss i Viken fylkeskommune og for hele Vikensamfunnet. Norge trenger flere fagarbeidere, sa Halvard Ingebrigtsen, fylkesråd for finans og administrasjon i sin velkomsthilsen til lærlingene, faglige ledere og instruktører.

Til sammen var det 100 deltakere på den digitale samlingen, med mange av de 71 lærlingene som har læreplass i Viken fylkeskommune, faglige ledere og instruktører, og representanter for opplæringskontoret.

Klikk for stort bildeHalvard Ingebrigtsen, fylkesråd for finans og administrasjon Morten Brakestad   – Viken skal vise vei som lærebedrift, vårt mål er å være en foregangsbedrift med høy kvalitet på opplæringen og stort inntak av lærlinger og lærekandidater.  

Vår ambisjon er at når våre lærlinger er ferdig med sin læretid skal andre bedrifter jakte på Viken-lærlinger, sa Halvard Ingebrigtsen.

Viken fylkeskommune er arbeidsgiver for 150 lærlinger. Det er læreplasser i mange forskjellige fag på læresteder, spredt over hele Viken.

Det er flest innen Ikt-servicefag, kontor og administrasjonsfag og barne- og ungdomsarbeidere, men det er også lærlinger innen kokkefaget, anleggsgartnere og byggdrift.

Faglig ledere og instruktører gjør en viktig jobb

Halvard Ingebrigtsen framhevet den viktige rollen til faglig ledere og instruktører.

- De faglige lederne og instruktøren vi har er virkelig gode, sa han.

Halvard Ingebrigtsen rådet lærlingene til å være nysgjerrige og ikke vær redd for å spørre, og ønsket dem lykke til med læretiden i Viken fylkeskommune.

Lærlingene fikk med seg mye nyttig informasjon på veien videre.

Blant annet fortalte Ole Anders Iglerød fra Opplæringskontoret om hva deres oppgaver er og hvordan de jobbet med oppfølging av lærlinger og lærekandidater.

Tidligere lærling Sarah Tinnlund Hansen fortalte om veien til fagprøve og samarbeidet med faglig leder og instruktører.

Lærlingene fikk også informasjon om ordningen med læretid i Europa og informasjon fra fagforeningene. Inga Klevås, rådgiver PPTOT, snakket om mental helse og ga gode råd for å takle overgangen fra elev til lærling.

Engasjement og tilbakemeldinger

– Vi tar et kollektivt ansvar for lærlingene og lærekandidatene våre i Viken fylkeskommune. Dette er første gangen vi arrangerer kick-off for lærlinger, der vi fikk vist at det er et stort team rundt lærlingene, faglig ledere og instruktører.

Jeg takker for engasjementet og tilbakemeldingene fra alle som deltok, sier Ingvild Bellen Wear, seksjonsleder i Viken fylkeskommune.

Mange av deltakerne skrev umiddelbart tilbakemeldinger om hva de fikk ut av samlingen, her er et utdrag:

– Mye nyttig informasjon om å være lærling og hva det bringer, og lærte mye om mental helse.

– Nyttig informasjon fra hun som hadde vært lærling tidligere, og lederen hennes.

– Veldig mye nyttig, spesielt for lærlinger.

– Som ny instruktør syns jeg det er fint å vite om all hjelp lærlinger kan få fra så mange kanter.

– God informasjon for oss som ikke har vært i disse skoa før. Vi gleder oss til å følge våre dyktige lærlinger framover.

Mer om lærlinger

Til toppen