Kongsberg Jazzfestival er tilbake!

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) håper og tror at årets jazzfestival i Kongsberg vil stå igjen som selve symbolet på gjenåpningen av kulturlivet i Viken og i Norge etter pandemien.

Bilde av Håkon Kornstad spiller saksofon - Klikk for stort bildeÅpningskonsert i Kongsberg Musikkteater: Håkon Kornstad og Oslo Jazzensemble serverte publikum i salen et forrykende åpningsshow, med stor musikalsk variasjon og musikk av høyeste kvalitet. André Strand, Viken fylkeskommune

Kongsberg Jazzfestival er Norges største jazzfestival, og har blitt arrangert årlig siden 1964, med unntak av i fjor. 

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) var invitert til å åpne festivalen, og han holdt som vanlig ikke tilbake på kruttet.

– Det skulle bare mangle at Norges største jazzfestival er her i Kongsberg, i Viken – landets største fylke i folketall, sier Ryberg i starten av talen, til stor begeistring fra de fremmøtte i Kongsberg Musikkteater (Krona).

En etterlengtet åpning

Atter en gang kan Kongsberg Jazzfestival blåses i gang igjen, og gleden så ut til å være stor blant de fremmøtte i salen. Det var nok også flere som kjente en liten «klump» i halsen, da fylkesordføreren åpnet ballet igjen etter korona-pausen. 

Bilde av Roger Ryberg som holder tale - Klikk for stort bildeFylkesordfører Roger Ryberg (Ap) åpner årets Kongsberg Jazzfestival André Strand, Viken fylkeskommune  – Igjen skal vi få oppleve Kongsberg – spekket med god jazzmusikk for alle, og møte andre glade mennesker i gatene, som gleder seg like mye over jazzen som en selv.  

– Jeg vet hvor mye festivalen betyr for så mange mennesker, for arrangør, for kulturlivet, for næringslivet, for alle de frivillige, og for alle som bor i Kongsberg. Derfor er dette en gledenes dag, sier Ryberg.

Et tøft halvannet år

Koronapandemien har vært tøff for mange, og fylkesordføreren roste Kongsberg-boerne for innsatsen under pandemien.

Årets festival er noe nedskalert sammenlignet med tidligere år, men Ryberg roste likevel festivalarrangøren for å ha klart å stable på beina et solid program, med over 40 konserter. 

– En stor takk til arrangør og til alle de frivillige. Det hadde ikke blitt noen festival uten dere. Men vi må heller ikke glemme alle de profesjonelle aktørene på og bak scenene. Det hadde heller ikke blitt noen festival uten alle dem. De har hatt vanskelige tider det siste halvannet året, og jeg håper virkelig at vi nå får den gjenåpningen, som det ser ut til, slik at hjulene kan komme skikkelig i gang igjen. Det fortjener bransjen og Kongsberg, sier Ryberg. 

La musikken spille! 

Deretter åpnet fylkesordføreren formelt festivalen, og så var det tid for musikk. Åpningskonserten var ved Håkon Kornstad og Oslo Jazzensemble, med spesialbestillingen: «Mid-Atlantic». 

Bilde av Bjørn Eidsvåg - Klikk for stort bildeUtendørskonsert med Bjørn Eidsvåg og musikere på åpningsdagen André Strand, Viken fylkeskommune    

Les mer: 

Til toppen