Korona-muligheter for å øke kompetansen i reiselivsbransjen

Reiselivsfagskolen på Geilo har fått midler til å tilby 180 nye studentplasser på bransjeprogrammet innen reiseliv. Rafting i gummibåt - Klikk for stort bildeDestinasjonsutvikling er et av temaene på Reiselivsfagskolens bransjeprogram. Odd Roar Lange/The Travel Inspector  

Dette betyr at enda flere permitterte eller arbeidsledige reiselivsansatte, kan heve kompetansen sin og komme styrket tilbake til arbeidslivet.

– Målet vårt er å heve kompetansen innen reiselivet generelt, men akkurat nå ser vi at det er mange permitterte og ledige som ønsker å bruke tiden på å lære mer og bli enda mer attraktive i arbeidsmarkedet, sier Jonny Pettersen.

Han er utviklingsleder for fagområdene teknisk og reiseliv på Norsk reiselivsfagskole i Viken. Skolen er en del av Fagskolen i Viken og har base på Geilo.

Seks selvstendige temakurs

Bransjeprogrammet består av kurs i seks selvstendige temaer innen reiseliv og opplevelsesutvikling og hotell- og restaurantdrift. Disse kan man ta enkeltvis eller sette sammen i en serie, og man kan selv velge rekkefølgen på kursene.

Det er 30 plasser på hvert kurs. Avlegger du prøve i alle temaene får du totalt 37 studiepoeng.
– Erfaringen vår fra kursene vi holdt i fjor, er at de fleste melder seg på tre temakurs, sier Pettersen.

Bransjeprogrammet er utviklet av Fagskolen i Viken i samarbeid med reiselivsbransjen.

– Det er bransjen selv som har valgt temaer de ser det er behov for økt kompetanse på, og Reiselivsfagskolen har utviklet det pedagogiske innholdet, sier Pettersen. Midlene til de 180 nye studentplassene kommer fra Kompetanse Norge.

 Gunstig studietilbud

– Studentene får beholde dagpengene sine mens de studerer hos oss, og studier ved Fagskolen i Viken er gratis, sier Pettersen, som mener dette er et meget attraktivt tilbud for permitterte og ledige innen reiselivet.

– Bransjen har det ekstra tøft nå under pandemien, i og med at veldig mange reiselivsvirksomheter enten har måttet stenge eller redusere driften betydelig. Dermed er dette en av bransjene med mange permitterte og ledige. 

Temaer på bransjeprogrammet ved Reiselivsfagskolen:

  • Kommunikasjon og språk, 150 timer – 5 studiepoeng
  • Markedsføring og økonomi, 240 timer – 8 studiepoeng
  • Destinasjonsutvikling, 180 timer – 6 studiepoeng
  • Restaurantdrift, matsikkerhet, 180 timer – 6 studiepoeng
  • Restaurantledelse, 150 timer - 5 studiepoeng
  • Hotelldrift 2, 210 timer – 7 studiepoeng

Les mer på Fagskolen i Viken

Barn som kjører lekebiler i fornøyelsespark.  - Klikk for stort bildeAktiviteter for barna kan være viktige for turistdestinasjoner. Odd Roar Lange/The Travel Inspector

Sagt av studenter:
«Jeg vil gi en stor takk til lærerne med sitt engasjement og gode veiledning.»

«Jeg takker for alle timene vi har hatt sammen og det har virkelig vært svært lærerikt og gitt meg mange nye utfordringer som har vært morsomt å jobbe med.»
(student på «reiseliv og destinasjonsutvikling/BP3»)

«Jeg er veldig glad for å ha fått være med på kurset som har vært svært oppløftende og motiverende i en tid som denne!»
(student på «reiseliv og destinasjonsutvikling» våren 2021.)

Til toppen