Lyser ut tilskudd til ladeanlegg i borettslag

Borettslag og sameier kan nå søke om støtte til ladeanlegg for el-biler. Utlysningen fremskyndes for å holde samfunnshjulene i gang, forteller fylkesråd for klima og miljø Anne Beathe Tvinnereim i Viken fylkeskommune.

Klikk for stort bildeLADER OPP: Å bedre ladeinfrastrukturen i borettslag er viktig, mener fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim. Istock/Tom-Egil Jensen

– På parkeringsanleggene i sameier og borettslag er det ofte liten kapasitet i el-anleggene til å installere ladere for el-biler. Men skal vi få en større del av bilparken i Norge elektrifisert, må folk kunne lade hjemme. Derfor er denne ordningen et svært viktig bidrag, sier fylkesråd for klima og miljø Anne Beathe Tvinnereim i Viken fylkeskommune.

26. mars vedtok fylkesrådet å lyse ut støtte til utbygging av ladeinfrastruktur til sameier og borettslag.

Støtteordningen, som har en ramme på 3 millioner kroner, er et av flere tiltak som fremskyndes som en del av den første tiltakspakka for å hjelpe Viken-samfunnet gjennom korona-krisen. Den rulles ut umiddelbart.

– Ved å fremskynde utlysningen, håper vi det kan ha en utløsende effekt for gjennomføring. Det er et bidrag for å holde aktiviteten i gang i svært krevende tider, sier Tvinnereim.

Her kan du lese hele saken fra fylkesrådets behandling 

Det er borettslag, sameier og garasjelag tilknyttet disse som nå kan søke om støtte.

Ordningen er en videreføring fra tidligere Akershus fylkeskommune. Erfaringene herifra viser at støtte til ladeinfrastruktur gir god effekt. Bare i 2019 bidro ordningen til å etablere 13.500 nye ladepunkter. 

Det er ingen søknadsfrist, og saksbehandlingen skal skje fortløpende.

Her finner du mer informasjon om støtteordningen 

Her finner du en samleside over tiltakene i Viken-pakka

Til toppen