Mental Helse Viken er etablert

Foreningen Mental Helse har slått sammen fylkeslagene i de gamle fylkene, og blir Mental Helse Viken.Gutt i hettegenser står ensom inntil vegg - Klikk for stort bilde iStock

Sammenslåingsmøtet ble arrangert i forlengelsen av foreningens årsmøte, som samlet om lag 90 delegater i Drammen 21.–22. august.

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte.

Samarbeid er avgjørende

Bilde av Roger Ryberg - Klikk for stort bildeRoger Ryberg gjester årsmøtet til Mental Helse Mental Helse Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) fremhevet «samarbeid» som særlig viktig i sin hilsen til delegatene.  

– Samarbeid er viktig skal vi nå målene våre for Viken-samfunnet, om blant annet bærekraft og inkludering. Det gjelder også for det arbeidet dere gjør. Utenforskap er en «samfunnsfloke» som kun løses med tverrfaglig samarbeid, og samarbeid mellom ulike aktører. Psykisk helse og utenforskap henger sammen, sier fylkesordføreren.

 

Jobb og inkludering viktig

Ryberg oppsummerte følgende tiltak som de viktigste for folkehelsa:

  • gjennomført videregående opplæring,
  • jobb og fast tilknytning til arbeidslivet,
  • inkludering i sosiale nettverk, ha venner og gode opplevelser i fritiden.

– Her bidrar dere enormt, og den jobben dere gjør er uvurderlig for samfunnsutviklingen og folkehelsearbeidet, sier Ryberg.

2 mill. til lavterskeltilbud

Mange ungdommer opplever det som krevende å vokse opp i dag, og har etterlyst et lavterskeltilbud, der intet problem er for stort eller for lite å ta opp. 

– Med Ung Arena, og samarbeidet dere har med kommunene, får ungdommen et godt tilbud som er tilpasset dem. Nylig ga Viken fylkesting 2 millioner kroner til Mental Helse for utvidelse av lavterskeltilbud for ungdom i Viken, og jeg gleder meg til å se resultatene av denne innsatsen fremover, og hvor langt samarbeidet kan nå, sier fylkesordføreren.

Les også:

Til toppen