Minnet trafikkofre med fakkeltog

Klikk for stort bildeDet tause fakkeltoget lyst opp langs hovedveien på Tranby i Lier søndag ettermiddag. Langs hele ruten var det tent lys til minne om dem som mistet livet i trafikken. Carsten Øhrn

Søndag 12. januar var fylkeskommunen med på å arrangere Trafikkofrenes dag på Tranby i Lier.

I fjor mistet 20 personer livet på veier i Viken, viser tall fra Statens vegvesen.

- Tankene våre går til alle dem som mistet livet i trafikken i fjor. Det er mange familier og venner som sitter igjen i sorg, og vi tenner i dag lys og går i fakkeltog for å vise at vi bryr oss, sa fylkesvaraordfører Kathy Lie som holdt appell i forkant av fakkeltoget.

Fylkesvaraordfører i Viken, Kathy Lie - Klikk for stort bildeFylkesvaraordfører i Viken, Kathy Lie, holdt appell i forkant av fakkeltoget søndag ettermiddag. Carsten Øhrn Arrangementet er et samarbeid mellom nødetatene, kirken, fylkeskommunen, Lier kommune, NAF, Røde Kors, Statens vegvesen og Trygg Trafikk.

Tidligere Buskerud fylkeskommune har markert Trafikkofrenes dag i flere år, mens de to andre fylkene ikke har hatt et tilsvarende arrangement.

Ekteparet Bente og Espen Johansen mistet sønnen Henrik (22) i en motorsykkelulykke i Røyken i 2013. I en samtale med biskop Jan Otto Myrseth delte de sin historie.

Klikk for stort bildeEspen og Bente Johansen i samtale med biskop Jan Otto Myrseth under en minnegudstjeneste for trafikkofre i Tranby kirke. Carsten Øhrn - Det er helt forferdelig å miste et barn- jeg var helt gele innvendig da vi fikk beskjed om ulykken, men vi har valgt å være åpne om det som skjedde og opplever å få så mye støtte igjen, sa Bente og Espen Johansen i kirken.

- Henrik kommer aldri tilbake, men vi er så heldige at vi har mange rundt oss - ikke miste Henrik sine mange venner som tenker på oss. Vi er jo blitt tante og onkel til mange barn, så ja livet går videre og vi har det bra nå, sa ekteparet.

- Vi som jobber med trafikksikkerhet er opptatt av å få redusert antall trafikkulykker. Og det er mange aktører som har høyt fokus på dette arbeidet. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke nødetatene for innsatsen dere gjør, sa Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for distrikt og fylkesveier i Viken fylkeskommune til de fremmøtte representantene.

Klikk for stort bildeStortingsrepresentant Arne Nævra holdt hovedtalen i kirken. Carsten Øhrn  

Til toppen