Nå blir det gratis buss på Jeløya i Moss kommune

Fra 1. mars kan du ta bussen gratis til og fra Jeløya.  

Plakat med illustrasjon: én buss og mange biler. Tekst: Kan du la bilen stå? Prøv å ta bussen, sykle eller gå. Én buss kan erstatte over 300 meter bilkø. Husk! Gratis busstilbud på ruter over Kanalbrua i mars, april, mai - Klikk for stort bildeIllustrasjon gratis buss. ILLUSTRASJON: Hogne Botnen Totland

Tilbudet om gratis buss er et midlertidig tiltak for å stimulere til økt bruk av kollektivtransport, og vil vare i tre måneder. 

– Dersom alle gjør litt, og kanskje lar bilene stå av og til, så kan det gi positive utslag for trafikken til og fra Jeløya. Og forhåpentligvis kan tilbudet om gratis buss bidra til at flere velger bussen oftere på lengre sikt. Om flere velger kollektiv, går eller sykler er det bra for miljøet og bidrar til bedre framkommelighet, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune. 

Trafikken til og fra Jeløy utenfor Moss må alle passere samme punkt: Kanalbrua. Denne er nå snevret inn på grunn av elde og bæreevne.

– Jeg er glad for at vi får et styrket kollektivtilbud på Jeløya, og ikke minst at vi nå får en periode med gratis buss. Dette har jeg trua på, og håper responsen blir like god som i forrige runde med gratis buss! Da tok mossingene bussen som aldri før, sier Hanne Tollerud, ordfører i Moss kommune.  

Tilbudet gjelder kun busser som betjener Jeløya.

Tilbudet om gratis buss, samt forsterkninger av busstilbudet på Jeløya som ble innført tidligere i februar, er finansiert av Moss kommune og Viken fylkeskommune. Tiltakene er innført for å bidra til bedre trafikkflyt i forbindelse med innsnevringen av Kanalbrua.  

– Jeg har lyst til å gi innbyggere og reisende til og fra Jeløya ros for å tilpasse seg den trafikksituasjonen vi fikk etter innsnevringen til to felt over Kanalbrua. Nå som busstilbudet blir gratis oppfordrer jeg alle som kan til å bruke anledningen til å teste det. Det er jo sånn at hvis flere av oss som kan, tar bussen, blir det lettere å komme fram for dem som må bruke bilen, legger Tollerud til.