Nå rengjør vi fylkesveiene våre for deg

Arbeidet med å rydde opp vinterens etterlatenskaper på fylkesveiene er i gang. Arbeidene pågår både dag og natt, og kan være støyende.Vårrengjøringen av fylkesvei - Klikk for stort bildeVårrengjøringen av fylkesveiene i Hallingdal er i gang. Presis veidrift    

Selve jobben har Viken fylkeskommune satt bort til entreprenører.

– Driftsentreprenørene våre er i full gang med å feie, spyle og vaske veier, gater, gang- og sykkelveier, skilt, leskur og signalanlegg. I tillegg fjerner de søppelet som ligger langs fylkesveiene våre, slik at det blir rent og pent til 17. mai, sier Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Støy og aktivitet, både dag og natt

Entreprenørene jobber både dag og natt for å bli ferdige. Enkelte steder kan de jobbe om dagen mens trafikken passerer.

Andre steder er det så mye trafikk at de må  jobbe om natten for å ivareta sikkerheten for både trafikantene og seg selv.

– De som bor i området vi jobber må være forberedt på at noe av dette arbeidet er støyende. Det beklager vi, men håper på forståelse for at vi må gjøre deler av jobben om natten av hensyn til sikkerheten. Kommer du til et sted med veiarbeid ber vi deg om å følge skiltene, ha tålmodighet og respekt for de som jobber langs veien, sier Trond Holtvedt, avdelingssjef ved avdeling for drift og vedlikehold i Viken fylkeskommune.

Vårrengjøringen av fylkesveiene i Viken skal være ferdig til 17. mai.

Til toppen