Nesten 317 mill. i spillemidler til Viken

Viken fylkeskommune har fått 316 786 000 kroner i tilskudd fra staten, gjennom spillemidler, som vil gå uavkortet til anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Viken i år. Det er et rekordstort beløp.
Populær hall: Ski turnhall Erlend Skurdal

– Dette er gledelige nyheter. Det gjør at vi har mer i potten når vi om kort tid skal beslutte hvilke idretts- og aktivitetsanlegg i kommunene som får støtte fra oss i år, sier en fornøyd fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

Tildelingen betyr mye

Tonje Kristensen - Klikk for stort bildeFylkesråd Tonje Kristensen Morten Brakestad  – Bygging, drift og vedlikehold av idretts- og aktivitetsanlegg over hele Viken er helt sentralt for mulighetene vi alle har til å være fysisk aktive. Tildelingen fra staten betyr derfor veldig mye, for det gjør at vi kan støtte enda flere og redusere noe av etterslepet. Så dette er en gledens dag både for oss og idretten i Viken, sier fylkesråden.  

Totalt har Viken fylkeskommune mottatt 666 søknader innen tidsfristen i år.

Stolt over frivilligheten

Fylkesråden er stolt over stå-på-viljen hos mange frivillige rundt om i Viken.

– Den frivillige innsatsen i Viken er enorm, og jeg blir stolt og glad over å se alle menneskene rundt om i Viken som står på og bruker av sin fritid slik at du og jeg kan drive med våre favorittaktiviteter, sier hun.    

Stor oppslutning om bærekraft

Kristensen er også glad for å se den store oppslutningen som er rundt bærekraftarbeidet. 

– Det er gledelig å se at man også lokalt er opptatt av bærekraft i anleggsbyggingen, og jeg ser fram til det videre samarbeidet med kommuner og frivilligheten om dette, sier hun. 

Les også