Nye Bleiker vgs. offisielt åpnet

Fredag 9. september ble nye Bleiker videregående skole offisielt åpnet. Etter utbyggingen kan skolen romme opp mot 900 elever.

Bilde av nytt F-bygg på Bleiker vgs - Klikk for stort bildeDet nye F-bygget kan huse flere hundre nye elever Marius Fält-Vannum

  

Det er en dobling av antall elevplasser, hvor det før var plass til 450 elever. Nå kan Bleiker videregående skole møte fremtidig elevtallsvekst på en god og forsvarlig måte.

Det er en stor ære for meg å kunne delta på, og innvie, nye Bleiker videregående skole.

– Utbyggingen av skolen er et svært viktig som bidrag til den store elevtallsveksten man har hatt i tidligere Akershus og nå i Viken, og som også fortsetter når nye Akershus etableres fra januar 2024, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Heidi Westbye Nyhus.

bilde av asker-ordfører, Bleiker-rektor og Vikens fylkesråd - Klikk for stort bildeAskers ordfører Lene Conradi, Bleiker vgs.' rektor Per Erik Skjelbred og fylkesråd Heidi Westbye Nyhus var glade etter åpningen av nye Bleiker vgs. Marius Fält-Vannum

Rehabilitering og nybygg

Bleiker videregående skole har beholdt og rehabilitert eksisterende bygg, samtidig som man har bygget et nytt og moderne tilbygg på 3200 kvadratmeter, som er blitt døpt F-bygget.

Den totale kostnadsrammen på Bleiker videregående skole var på 410 millioner kroner.

– Bleiker videregående skole har gjennomgått et omfattende byggeprogram med nybygg av nye lokalet, totalrehabilitering og rehabilitering av store deler av skolen fra 1979. Vi har fått nye og moderne klasserom og verksteder tilpasset våre utdanningsprogram, forteller skolens glade rektor, Per Erik Skjelbred.

Utsmykking, Bleiker vgs - Klikk for stort bildeViken fylkeskommune har en ordning hvor det i alle nybygg settes av 1 prosent av byggekostnadene til kunst. Her kan vi se et av kunstverkene som pryder utearealene ved Bleiker vgs. Marius Fält-Vannum

 Nye Risenga idrettspark

Til glede for elever og andre innbyggere i Asker, var det flere nye bygg i nærområdet som ble offisielt åpnet denne fredagen. På nye Risenga idrettspark har Asker kommune og Viken fylkeskommune spleiset på idrettshallen Leikvoll C, som til sammen har kostet 150 millioner kroner.

– Denne arenaen er god for idrettsfagselevene våre i tillegg til at det er et samlingslokale hvor vi kan samle hele skolen til oppstartsfestival og avslutninger, påpeker Skjelbred.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune, Heidi Westbye Nyhus, er glad for at Bleiker/Risenga-området har fått en real oppgradering.

– Vi skal bidra til by- og stedsutvikling, ha ambisiøse miljømål, bygge arealeffektive bygg, samarbeide med kommunene og bygge idrettshaller i spleiselag, til det beste for innbyggerne. Ved Bleiker videregående skole har vi oppnådd alle våre mål, understreker Westbye Nyhus.

Topp samarbeid

Samarbeid er et godt ord for å beskrive prosessen mellom det som var Akershus fylkeskommune – nå Viken fylkeskommune – og Asker kommune. Det kan ordfører i Asker kommune, Lene Conradi, skrive under på.

– Samarbeidet mellom Asker kommune og Viken fylkeskommune har vært veldig bra, forbilledlig vil jeg si. Dette er et forbilde for de samarbeidsprosjektene vi skal ha fremover på Nesbru og Røyken videregående skoler. Vi er veldig fornøyde, og det er også de tilbakemeldingene jeg har fått av dem som har vært med på prosjektet, sier Conradi.

Fylkesråden i Viken er enig.

– Elever har fått en fantastisk hall på dagtid, kommunen og idretten en hall for alle idretter på kveldstid og i helger. Hallen er også kommunens storstue for basketball. Jeg vil takke Asker kommune for et meget godt samarbeid om dette prosjektet, sier Westbye Nyhus.

Tekst: Marius Fält-Vannum

Til toppen