Nytt fylkesråd i Viken konstituert i dag

Fylkesrådsleder Tonje Brenna har i dag gitt beskjed til fylkesordfører om at hun ønsker å fratre sin rolle. Avgangen skjer fordi hun trer inn som statsråd i Støre-regjeringen, sammen med fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim. I tillegg går fylkesråd Halvard Ingebrigtsen av for å tre inn i rollen som statssekretær for samme regjering. 

Fylkesordfører har bedt Siv Henriette Jacobsen (Ap) om å danne nytt fylkesråd. Hun vil derfor bli ny fylkesrådsleder.

I tillegg blir fylkesrådet supplert med tre nye råder:

  • Anette Lindahl Raakil (SP) - fylkesråd for plan, klima og miljø
  • Edvin Søvik (AP) - fylkesråd for finans og administrasjon
  • Heidi Westbye Nyhus (AP) - fylkesråd for utdanning og kompetanse 
Annette Lindahl Raakil - Klikk for stort bilde
Edvin Søvik - Klikk for stort bilde
Heidi Westbye Nyhus - Klikk for stort bilde

  Siv Henriette Jacobsen gleder seg til å ta fatt på jobben som fylkesrådsleder i Viken.

Siv Henriette Jacobsen - Klikk for stort bildeSiv Henriette Jacobsen tar over som fylkesrådsleder fra 14. september Morten Brakestad – Jeg har med meg et veldig dyktig lag og kan bygge videre på den gode, solide jobben som Tonje har gjort før meg.

– Vi har store og krevende oppgaver foran oss, men de skal vi løse i nært samarbeid med fylkestinget og alle de flotte folka som jobber i fylkeskommunen.

Brenna takker kolleger i Viken

Tidligere fylkesrådsleder Tonje Brenna ser frem til jobben som kunnskapsminister, men synes det er vemodig å forlate fylkeskommunen.

– Jeg kommer til å savne alle de fine folka i fylkeskommunen. Men jeg gleder meg og er spent på nye oppgaver.

– Så vil jeg benytte anledningen til takke alle gode kolleger jeg har fått jobbe sammen med de siste åra – både fra administrasjonen og blant politikerne. Det har vært en glede og en ære å være fylkesrådsleder i Viken.

– Stor takk også til fylkestinget, for godt samarbeid og brede forlik, spesielt gjennom koronakrisen. Jeg kommer til å savne hver og en av dere.

–Så er jeg veldig glad det er Siv Henriette som nå tar over, og hun har med seg et godt lag i resten av fylkesrådet, avslutter Brenna.

Til toppen