Ønsker ansatte en velfortjent påskeferie 

Viken fylkeskommunes ordning med digital undervisning og jobbing hjemmefra for ansatte fortsetter også første uke etter påske. – Vi vil at folk skal kunne gå inn i påskeferien med mest mulig forutsigbarhet for hvordan de skal planlegge dagene etterpå, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen.;

Klikk for stort bildePÅSKEHILSEN: Jeg håper folk får ladet batteriene, skriver fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen i sin påskehilsen til de ansatte i Viken fylkeskommune. Istock

Men før den tid ønsker han alle en god og avslappende påskeferie.  

– Jeg håper folk får tatt ordentlig fri, og ladet batteriene, sier Ingebrigtsen. 

Siden 12. mars har Viken fylkeskommune gjennomført digital undervisning for videregående skoleelever. Samme dag kom meldingen fra regjeringen om at landets skoler og barnehager ble stengt. Ansatte i Viken fylkeskommune har de siste ukene i all hovedsak jobbet hjemmefra.  

For Viken fylkeskommunes del er det allerede nå klart at tiltakene videreføres også den første tiden etter påskeferien.   

– Vi ønsker å fortelle allerede nå at vi i hovedsak fortsetter ordningen med digital undervisning og jobbing hjemmefra i alle fall den første uka etter påske. Vi trenger uansett noe tid på å forberede en overgang tilbake til «normalen», forteller han.  

Hvordan det blir videre utover våren er vanskelig å si sikkert nå. Onsdag 8. april vil regjeringen redegjøre for hva som blir myndighetenes tiltak etter påske. 

Klikk for stort bildeSTOLT: Fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen er stolt over Viken-laget. Morten Q. Hommersand   – Vi vil følge utviklingen og myndighetenes råd fortløpende. Om myndighetene ønsker å slippe opp eller pålegger nye tiltak, skal vi selvsagt justere oss raskest mulig i tråd med disse, sier Halvard Ingebrigtsen. 

“Bare litt” kan være godt nok  

Selv om mye fungerer bra og mange oppgaver blir løst effektivt også i dagens ekstraordinære situasjon, understreker Ingebrigtsen at vi ikke kan ha samme ambisjoner som i ordinære tider på alle områder.  

– Jeg er imponert over at alle gjør det de kan for å holde hjulene i gang så langt det lar seg gjøre, og fortsette med oppgavene som skal gjøres. Og så er det selvfølgelig mye som ikke lar seg gjennomføre og må utsettes, slik er det, sier han.  

Les også: Mektig imponert over ansattes innsats

– Jeg har stor forståelse for at noen kanskje opplever et vakuum, at oppgaver er vanskelig å gjennomføre eller må utsettes. Det tror jeg mange av oss kjenner på. Og det nå slik at jobbing hjemmefra kan være utfordrende på mange måter. Det nødvendigvis ikke slik at vi klarer å få gjort alt vi har tenkt i en slik situasjon. Men vit at det å få gjort ”bare litt” noen ganger er helt greit også. 

Ingebrigtsen oppfordrer til å holde jevnlig kontakt med nærmeste leder, og ikke vente med å ta opp saker som er viktig for deg. 

Pauser, møtefri time og kollegastøtte 

Jobbing hjemmefra gir ofte ikke de naturlige pausene som ellers gir bevegelse og variasjon, og arbeidsplassen din er kanskje heller ikke ergonomisk tilpasset.  

– Husk derfor å ta nok pauser, hold av tid som er møtefri, ta lunsj og få frisk luft, oppfordrer Ingebrigtsen.  

– Og ta kontakt med kolleger, tenk på hvem som trenger et lite ekstra «hei» i disse tider. Det betyr mer enn du tror å føle at noen bryr seg, sier han. 

Stolt av Viken-laget 

Halvard Ingebrigtsen, som egentlig er fylkesråd for finans og administrasjon, legger ikke skjul på at vikarjobben som fylkesrådsleder har blitt svært annerledes enn han hadde trodd. Han gikk inn i rollen da fylkesrådsleder Tonje Brenna gikk ut i foreldrepermisjon i februar. 

– Jeg trodde jeg var forberedt på det meste, men akkurat dette scenariet må jeg innrømme at jeg ikke hadde sett for meg. Men når det først har blitt slik, så må jeg si at jeg er så utrolig stolt over å få lov til å lede dette Viken-laget. Situasjonen har skapt store utfordringer for dere som ansatte, våre tjenester og for våre brukere. Jeg vil berømme alle for innsatsen. Vi har klart å snu oss fort rundt, gjort ting på andre måter, tenkt “utenfor boksen” og funnet gode løsninger, sier Ingebrigtsen. 

– God påske, alle sammen 

Også den fungerende fylkesrådslederen skal forsøke å “koble av” i dagene som kommer.  

–  For min egen del blir det hjemmepåske i år. Sånn må det bare bli denne gangen. Vi får glede oss over fridagene og møte våren, sier han og fortsetter:  

– Jeg unner dere alle en så god påskeferie som mulig i denne helt spesielle perioden. Jeg håper dere klarer å koble ut jobben, og får ladet batteriene. Viken fylkeskommune som samfunnsaktør vil jobbe med ettervirkningene av koronakrisen i lang, lang tid framover. Det vil kreve mye av oss. Da må vi ta de pusterommene vi kan. Så kjære alle sammen, tusen takk for at dere er en del av Viken-laget. Ha en riktig god påske! 

Til toppen