Oppretter ekstra klasse til bygg- og anleggsteknikk

Det er behov for mer arbeidskraft i bygg- og anleggsbransjen. Ved Kongsberg videregående skole utvides tilbudet allerede til høsten. En vinn-vinn-situasjon for bransje og ungdommer, mener fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus (Ap).

Vater holdes over planke - Klikk for stort bildeFÅR MIDLER: Nå gis det midler til mer utstyr på yrkesfag i Vikens videregående skoler. Jarle Nyttingnes

- At bransjen melder om behov for flere fagarbeidere både nå og i årene framover forsterker behovet for å øke kapasiteten på bygg- og anleggsteknikk ved flere skoler i Viken. Derfor er det veldig bra at vi ved Kongsberg videregående skole allerede nå gir flere ungdommer dette utdanningstilbudet, sier Westbye Nyhus videre. Heidi Westbye Nyhus - Klikk for stort bildeFORNØYD: Fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus Morten Brakstad  

Kompetansebehov i bransjen

Av de yrkesforberedende utdanningsprogrammene er det størst økning i søkertallene til første året på bygg- og anleggsteknikk sammenliknet med i fjor. Totalt er det 170 flere søkere.

For å imøtekomme søkernes ønsker og arbeidslivets behov for arbeidskraft har fylkesrådet vedtatt å opprette en ekstra klasse ved Vg1 Bygg- og anleggsteknikk ved Kongsberg videregående skole. Dermed blir det tre klasser med til sammen 45 elevplasser fra kommende skoleår.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for både ungdom og bransjen. Bransjen trenger både de som ønsker å være fagarbeidere arbeidslivet ut, de som ønsker å videreutdanne seg til for eksempel ingeniør og arkitekt, og de som vil jobbe med bærekraft og andre ulike fagområder, sier Heidi Westbye Nyhus.

15 nye plasser

44 søkere hadde Vg1 Bygg- og anleggsteknikk ved Kongsberg videregående skole som sitt første ønske på søknaden ved søknadsfristen 1. mars.

I tillegg har mange søkere i Kongsberg-området bygg- og anleggsteknikk som andre eller tredje ønske på søknaden. I det vedtatte opplæringstilbudet for skoleåret 2022–2023 var Kongsberg videregående skole satt opp med to klasser med til sammen 30 elevplasser. Nå utvides altså tilbudet med 15 plasser.

Til toppen