Pride-markeringer på fylkeshusene

For første gang markeres Pride på fylkeshusene i Viken. I Sarpsborg og Drammen ble regnbueflagget heist kl. 0800 fredag, og på Galleriet markeres Pride-måneden med innendørs-flagg.
Fylkesråd for finans og administrasjon, Edvin Søvik (Ap), deltar ifm. flaggheisingen ved fylkeshuset i Sarpsborg Pål Vikesland, Viken fylkeskommune

– For Viken fylkeskommune er det viktig å markere denne historiske kampen for likeverd og mangfold. Dette er et klart og viktig signal til alle Vikens innbyggere og ansatte om at alle er like mye verdt og skal få leve sine liv slik man er, sier fylkesråd for finans og administrasjon, Edvin Søvik (Ap).

Han legger ikke skjul på sitt personlige engasjement i saken.

– Dette er en sak som betyr spesielt mye for meg, og det er på høy tid at også Viken fylkeskommune markerer denne viktige dagen, sier fylkesråden.

En plass for alle

Fylkestinget vedtok temastrategi for mangfold og utvikling i mai. I innledningen står det blant annet:

«Når du går inn døra i Viken fylkeskommunes administrasjon skal det være tydelig at fylkeskommunen gjenspeiler samfunnet vi lever i. Fra ledergrupper via ansatte til råd og styrer. Viken skal være varmt og inkluderende, og et sted hvor alle føler seg velkommen».  

Må gjelde hele året

Fylkesråd for kultur og mangfold stiller seg helhjertet bak budskapet til sin kollega.

–  Jeg vil også legge til at det er viktig at vi ikke bare praktiserer disse verdiene i Pride-måneden juni, men også resten av året, sier fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap).

Fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap), deltar ifm. flaggheisingen ved fylkeshuset i Drammen André Strand, Viken fylkeskommune

Skeive aktiviteter

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og arrangeres i år 18.–27. juni. Men også i Viken fylke er det ulike markeringer.

Viken fylkeskommune gratulerer alle med Pride!

Les mer

Til toppen