Prøv sommerskole for 10. klassinger!

Er du spent eller litt engstelig for hva som venter deg når du nå avslutter dine ti år i grunnskolen? Meld deg på sommerskole for årets 10. klassinger på en videregående skole nær deg.
Hender på Pc med oppgavetekst på tastatur - Klikk for stort bilde Istock/Pro2sound  

Noen av de videregående skolene i Viken arrangerer sommerskole for deg som går ut av 10. trinn og som synes det kan være spennende eller betryggende å se hvordan din nye skolehverdag på videregående vil bli.

– Vi ønsker å gi de nye videregående elevene en trygg og god overgang fra grunnskolen til videregående opplæring. Noen ungdommer synes nok det er litt skummelt å begynne på videregående. Kanskje de ikke kjenner så mange, og de kommer jo inn som de yngste på skolen, sier fylkesråd for utdanning, Siv Henriette Jacobsen.

Øke tryggheten og motivasjonen

– Vi ønsker å gi de nye vg1-elevene trygghet, samtidig som det å bli litt kjent kan gi dem litt ekstra motivasjon før skolestarten til høsten. Målet vårt er å sørge for at alle kommer seg gjennom videregående – altså å hindre frafall, sier Jacobsen.

Skolene som arrangerer sommerskole for 10. klassinger, står fritt til å utforme innholdet.

De ulike skolene har forskjellige studietilbud, og vil lage et innhold som passer elevene. Det blir en god blanding av faglige og sosiale aktiviteter.

Til toppen