Rektor på lang sikt

Da Randi Michaelsen fikk tilbudet om å bli fast rektor på Bjertnes – på sin egen 50-årsdag – sendte hun en sjampis-kork i taket.
Bilde av Randi Michaelsen, som blir ny rektor ved Bjertnes videregående skole - Klikk for stort bildeRandi Michaelsen blir ny rektor ved Bjertnes videregående skole Foto: Privat    

– Jeg er takknemlig og stolt over å få muligheten til å lede Bjertnes fremover, og gleder meg til det videre arbeidet, sier den nyslåtte rektoren.

Nå er det ikke slik at Michaelsen beveger seg i ukjent territorium. Hun har vært konstituert i stillingen i nesten halvannet år, etter å ha vært assisterende rektor på den samme skolen fra 2017.

Men nå sitter hun altså trygt i stolen og kan legge de lange planene for skolens fremtid.

Hjerte for dem som trenger det mest

- Jeg har alltid hatt størst hjerte for de elevene som har det vanskeligst i skolen. Det er nok de elevene som driver meg mest, selv om alle elever skaper et stort engasjement hos meg, forteller Randi Michaelsen. Og sier videre at de elevene som har oddsene mest mot seg skal konkurrere seg inn i det samme arbeidslivet og de samme universitetene.

– Det krever at vi ser dem, lytter til dem og lager en god skole for at de skal klare å forsere alle hindringene på veien. Vi vet hvor viktig det er, for den enkelte og for samfunnet vårt, at alle lykkes med utdanningen sin.

Vi skal skape morgendagens studenter og arbeidstakere – det er et stort ansvar, presiserer rektoren, som samtidig understreker at skolen skal være en god og spennende arbeidsplass.

– Det er viktig at alle ansatte gleder seg til å gå på jobb og opplever at det vi driver med sammen er det aller viktigste av alt. Og – selvsagt – at vi er kjempegode på det vi driver med.

Pedagogisk levevei

Randi Michaelsen bor på Sørumsand. Hun har hatt pedagogikk og videregående-elevers læring som «sin vei» i over 20 år, fra hun begynte som nyutdannet norsk-, historie- og samfunnsfaglærer på Skedsmo videregående skole i 1999.

Veien gikk videre til Strømmen vgs og Kjelle vgs, der hun var lærer, rådgiver og avdelingsleder. – Der fikk jeg lære av de beste, og de årene er gode å ha med seg på erfaringskontoen, sier Michaelsen, som senere tok master i skoleledelse på BI.

Og så kastet hun seg inn i oppgaven som assisterende rektor på Bjertnes i januar 2017.

– Bjertnes videregående skole «tar mye av hodet» mitt. Men jeg får også tid til gode stunder på hytta sammen med samboeren min, og jeg har gjerne med meg døtrene mine på 19 og 23 år.

En praktisk og sosial flokk

– Hytta ligger ved Svea på Roa og er et byggeprosjekt som startet med fire vegger med tak over. Vi er en praktisk anlagt gjeng, og storkoser oss med å snekre det meste selv. Så nå har det så smått begynt å ligne et sted vi kan overnatte, sier Randi Michaelsen, som trives i sosiale lag med familie og venner, og som gjerne lager mat, leser bøker og koser seg med musikk.

- Jeg savner å gå i teater og på konserter og utstillinger, og har merket at livet under koronaen er blitt fattigere uten kulturopplevelsene.

Til toppen