Signerte viktig samarbeidsavtale med Värmland

Viken fylkeskommune og Region Värmland har signert en strategisk viktig samarbeidsavtale.
Delegasjon fra Värmland på besøk i Oslo. Her ble de møtt av blant andre fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og fylkesråd for samferdsel Olav Skinnes. F.v.: Olav Skinnes (Sp), regionråd Stina Höök (M), fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) og regionråd Åsa Johansson (S). Espen Holtan, Viken fylkeskommune

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) og regionråd i Region Värmland, Stina Höök (M), signerte samarbeidsavtalen 2. mai.

Regionene skal etter avtalen samarbeide strategisk i saker der begge parter har felles interesse av et godt samarbeid, og skal bidra til gjensidig og bærekraftig vekst og utvikling i begge regioner.

Viktig

– Det er viktig med samarbeid mellom regioner, også mellom regioner på hver side av landegrensene. Pandemien hadde en negativ effekt på samarbeidet, så jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale om et strategisk samarbeid i saker hvor vi kan finne sammen.

– Dette vil bidra til gjensidig og bærekraftig vekst og utvikling på begge sider av grensen, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap).

Samarbeidet skal gjelde på følgende områder:

  • Strategisk samarbeid i spørsmål som gjelder grenseområdet.
  • Forbedre transportforbindelser, især på strekningen Oslo–Stockholm. 
  • Næringsutvikling, med særskilt fokus på grønn omstilling.
  • Innovasjon og utvikling gjennom smarte løsninger.
  • Samarbeide om påvirkningsarbeid på nasjonalt, nordisk og EU-nivå.
  • Turisme og besøksnæringer.
  • Interreg-programmet Sverige–Norge. 
  • Skape gode forutsetninger for fortsatt samarbeid mellom regionene fra og med 2024.

Det skal arrangeres minst ett møte årlig mellom politikere og tjenestepersoner i begge regioner, hvor partene kan diskutere aktuelle spørsmål og problemstillinger, og bli enige om felles prioriteringer.

Det er planlagt et nytt møte mellom partene til høsten.

Pågående samarbeid

Det pågår et aktivt samarbeid mellom regionene på̊ flere områder allerede i dag, blant annet på flere av EUs program for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene (Interreg), på samferdselsområdet og på kultur- og reiselivsområdet.

Les også

Til toppen