Skal besøke alle videregående skoler i Viken

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen, startet sin besøksturné på Bjørkelangen videregående skole for å bli bedre kjent med fylkets videregående skoler.

Fylkesråd Siv Henriette Jacobsen hadde møte med elevrådsstyret - Klikk for stort bildeSiv Henriette Jacobsen hadde møte med elevrådsstyret, hvor elevene snakket om elevdemokrati og medvirkning, elevrådsarbeidet på skolen, læringsarbeidet, og innsatsen mot mobbing. Marius Vannum  

Onsdag 8. januar fikk Bjørkelangen videregående skole, som ligger i Aurskog-Høland kommune, sitt første besøk av en fylkesråd i Viken fylkeskommune. Målet er at Jacobsen skal besøke en ny videregående skole hver uke fremover. Det betyr at Jacobsen skal besøke hele 58 videregående skoler, i tillegg til fagskoler og folkehøgskoler. Besøksturneen vil ta mellom 1-2 år.

– For meg er det viktig å bli kjent med alle skolene i Viken fylkeskommune, treffe nye mennesker, og hente inn impulser og tilbakemeldinger fra rektorer, medarbeidere og elever, sier fylkesråden for utdanning og kompetanse. Hun mener det er spennende å se hvordan skolene fungerer, og hvordan de påvirker og utvikler samfunnet rundt seg.

 Siv Henriette Jacobsen i samtale med ledelsen ved Bjørkelangen vgs - Klikk for stort bildeLedelsen ved Bjørkelangen videregående skole fikk snakket om skolens verdier og visjoner. Fra venstre: assisterende rektor Johnny Engen, rektor Olav Wennemo, fylkesråd for utdanning og kompetanse Siv Henriette Jacobsen, og områdedirektør for område nord innen utdanning og kompetanse, Lene Jensen. Marius Vannum    – Bjørkelangen utmerker seg veldig godt på hvordan de samarbeider med nærmiljøet, understreker Jacobsen.

Rom for forskjeller

Om hverdagen blir den samme som før på Bjørkelangen, etter overgangen fra Akershus til Viken fylkeskommune, kan flere elever og lærere kanskje spørre om. Fylkesråden mener det skal kunne legges til rette for lokale forskjeller, men at det også kan komme føringer som gjør at alle videregående skoler i Viken fylkeskommune får en helhetlig Viken-profil.

– Det er rom for lokale forskjeller i en gradvis prosess. Visjonen vår er at «Viken viser vei», og da skal det bli en helhet som skal realiseres på alle videregående skoler, sier Jacobsen.

– Et positivt signal

Olav Wennemo, rektor ved Bjørkelangen vgs - Klikk for stort bildeRektor Olav Wennemo var glad for at politikerne fra Viken fylkeskommune allerede har startet sine besøk rundt om i det nye fylket. Marius Vannum   Siv Henriette Jacobsen fikk møte Bjørkelangen videregående skoles rektor, ledelse, tillitsvalgte, og elever. Rektor Olav Wennemo mener Viken fylkeskommune viser en positiv innstilling ved å besøke de videregående skolene.

– Dette er et positivt signal. Her kan fylkesråden lære mer om hverdagen på skolen, og det er en fin anledning til å presentere seg. Å få presentere skolen og menneskene her gjør det lettere for et godt samarbeid i fremtiden med en god dialog, avslutter Wennemo.

Til toppen