Sommerferie i Viken

Viken fylke strekker seg fra Hemsedal til Halden, med fjell, elver, vann og sjø. Her står opplevelser og attraksjoner kø.
båt ved elv ved bro - Klikk for stort bildeMonetbroen i Sandvika Didrik Stenersen Visit Osloregionen

Utforsk Viken i sommer. En ferie i Viken byr på det meste, fra strandliv til fjellturer, båtliv og turer i skog og mark.  Du finner museer, kunstgallerier, og historiske steder.
Regionen byr på steinalderbosettinger, helleristninger og gamle festningsverk. Du kan rafte, seile, slappe av på en sandstrand eller et svaberg. Du kan fiske i elver, vann og sjø. Opplev nasjonalparker, flotte merkede turområder og flott natur.

seilbåter ved havn i Son - Klikk for stort bildeHavnen i Son Trude Rebecha Levare Mange attraksjoner

Viken fylke er slått sammen av Buskerud, Akershus og Østfold fylker. Hver region har mange attraksjoner, flotte turmuligheter og et mangfold av aktiviteter å by på. Her finner du lenker til attraksjoner, mat og drikke, opplevelser og ting å gjøre i regionen.

Stavkirker

I Buskerud finner du blant annet stavkirker og flott natur. Gjør et gårdsbesøk,ta en grottevandring, og legg ut på rafting. Besøk Blaafarveværket, opplev Kjøsterudjuvet og opplev Hardangervidda.

Kunstbyene

Når du er i Akershus kan du besøke Eidsvoldbygningen, og Nes kirkeruiner. Kunstnerbyene Drøbak, Hvitsten og Son ligger som perler på en snor med kunstgallerier, trange gater, kafeer og restauranter.

Sluser

I Østfold kan du rusle rundt i gamlebyen i Fredrikstad, nyte strandlivet, vandre rundt på Fredriksten festing i Halden og slappe av og oppleve Nord Europas høyeste sluser i Haldenkanalen.

Til toppen